• 瀏覽: 6,137
  • 回覆: 47
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 Sam19990523 於 2021-1-24 04:48 AM 發表
有d死老嘢,仆街都抵死啦, 橫蠻無理,講極都唔聽,係佢自己累到自己仆街
唔好同我講,我都會老,我老咗嘅時候,我會聽後生說話,會識尊重人
你甘有口德
過到四十提早擺大壽啦

送去老人院啦,老野通常都好陰濕又固執,照顧佢地好辛苦

就算唔係長者都會跌倒,獨居個啲真係跌親都無人知,無人理

長者跌到就麻煩手尾長

引用:
原帖由 Sam19990523 於 2021-1-24 04:48 AM 發表
有d死老嘢,仆街都抵死啦, 橫蠻無理,講極都唔聽,係佢自己累到自己仆街
唔好同我講,我都會老,我老咗嘅時候,我會聽後生說話,會識尊重人
好,你肯聽人講吖嘛,就同你驗證一次,[你過廿萬比我],我就信晒你!唔肯就收嗲,咪入嚟香討吹牛吹到上天棚。
吓,錢唔算數,因為有利益關係。得,比多一個選擇你,你咁憎D老人家……你即刻帶你父母呢兩個老嘢過台灣,殺咗佢哋返過來香港!嗱,冇利益衝穾又唔駛坐監,係就做啦,做唔到就罰你呢個廢青從此在香討消失。

引用:
原帖由 Aasia 於 2021-1-23 01:04 AM 發表
長者居家安全的議題備受關注。根據資料,每5名65歲的長者中,就有1人在過去一年曾經跌倒,大部分在室內發生。此外,患有認知障礙症的長者對於時間

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210122/429266186933374976018492.jpeg/OQZxBZmKNgnokvpJ8m3mA7AXUKPduyOB42A1ruNgNa4

長者居家 ...
跌倒成為日常事情時,就無數得計,
除了物理治療和足部運動,
把靈活性重新練回來之外,
想唔出還有哪些方法?
(我只看了本帖的標題,沒看內文就回覆)

引用:
識尊重人,真是正直和大量,
對於橫蠻無理者,應該以正確
的思想作為信仰,不要煽動分化,
大家團結互助,就能世界和平。

引用:
積下口德,睇你都過唔到40。

而家養老問題真系好出位,最近有曝光有人靠外賣畀老人送食

長者跌倒真係好危險

引用:
講就天下無敵

引用:
原帖由 Wayward 於 2021-1-24 09:22 AM 發表

而家唔識,老左就識?
只要信,不要問

引用:
你無野呀?有病 真係要睇醫生架

引用:
Ching係搏比人小?

引用:
看你應該你老了更不尊重別人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]