• 瀏覽: 21,402
  • 回覆: 191
  • 追帖: 1
+2
一早講哂話去封有銀用咩?
身有屎嗰班早就走哂喇

一早預告封小區,那班畜牲便帶病毒逃亡他區散播病毒

引用:
原帖由 a14728936611 於 2021-1-23 02:56 AM 發表

五十步笑百步聽過沒?
上年頭你無上YouTube?大把片影武漢封城情況,講啲市民和各人員點配合
我唔會話無人逃走,不過一定唔多

引用:
原帖由 萬家喜歡了獅子 於 2021-1-23 08:42 AM 發表
最好笑成日話有晒對刷但系又成日溜依樣果樣,講話封區都講幾日先行動,我系住果度都一早走左啦
點解你會一早走咗?你肯定你冇中招?就係太多香港人有啲咁自私嘅心態,搞到而家香港每日咁多確診。

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-1-23 10:16 AM 發表
一早預告封小區,那班畜牲便帶病毒逃亡他區散播病毒
政府就係想咁

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2021-1-23 12:46 AM 發表
新冠肺炎疫情未受控。消息指,政府將研究引用上月已修訂的第599J章規例,短期內圍封油麻地、佐敦一帶指定檢測區域內的居民實施「留在原處所」檢測令,即俗稱「禁足令」,據悉政府擬於周六清晨採取行動。若實施「

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2855000/2859782/0122_1024.jpg

新冠肺炎疫情未受控。消息指, ...
逢政策必反嘅區議猿

點解唔出來反?

引用:
原帖由 落漠忽然羊羊 於 2021-1-23 09:20 AM 發表
係想封鎖地方定係地方內嘅人?如果係後者點解會事先張揚?事先張揚嘅話有病嘅人自然周圍走。咁聰明嘅話事人點會唔知。咁話事人嘅目的又係乜呢?係做樣俾上面睇?做rehearsal 為更大嘅地方封鎖準備,還是想病毒清唔晒可以令自己一路有無上權威?真係諗唔到。
點解有病嘅會周圍走?去傳染俾其他人?有病梗係要醫啦,唔驗唔醫會自己好返嘅話,而家就唔使封關唔。香港太多唔面對現實嘅人。

覺得自己無病果啲走9晒啦!好多撈偏既仲會係度?!

哂氣啦! 有病要走都走哂啦! 擺明放水放走有病人士同啲雞走!

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2021-1-23 01:14 AM 發表
日講夜講都未封,等到中左果班人走哂先封? 結果咪同舊年年頭一樣,等到香港四圍中哂先封咪太遲囉,好似大陸咁一開始就封咪好囉
毒民四散仲大鑊。
但高官住半山冇事嘅。

對抗疫情一定要快,狠,準,不容有失市民應該自律

好多一樓一

引用:
原帖由 songsong17 於 23/1/2021 02:32 發表

封都要預備, 今次都唔係政府預告先, 而係知情人士放風...

香港點會好似大陸, 專定又唱反調, 人又唔合作... 唔係爆到D人受唔到, 點會咁順你意比你行呢一步...
所以香港想清零都很難,梗有一些人逃亡出去。就如上次跳老舞那樣。

富大貧惡正控反逆大攬炒~~~
裹應外合!G飛9走!
只窮L屈厠所等劏……

引用:
原帖由 montejo 於 23/1/2021 10:19 發表

上年頭你無上YouTube?大把片影武漢封城情況,講啲市民和各人員點配合
我唔會話無人逃走,不過一定唔多
唔使睇武漢,剛剛石家莊封城,邊有人走

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]