• 瀏覽: 21,396
  • 回覆: 191
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 Alcohol618 於 2021-1-23 01:14 AM 發表
日講夜講都未封,等到中左果班人走哂先封? 結果咪同舊年年頭一樣,等到香港四圍中哂先封咪太遲囉,好似大陸咁一開始就封咪好囉
好多地方人地早lockdown,辛苦一排,而家個個可以安全生活;係香港唔願意咁做先導致每日都仲有咁多個案

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-23 12:50 AM 發表

你聽朝去睇下咪知,反正你屋企去都唔算遠
香港去邊都唔遠

因為有地鐵

咁遲先封!D感染人都走哂啦

個局長下台啦,自己吾識
一味靠專家意見
所謂博士銜頭,有乜用?

最好笑成日話有晒對刷但系又成日溜依樣果樣,講話封區都講幾日先行動,我系住果度都一早走左啦

引用:
原帖由 秋天的人話 於 2021-1-23 02:24 AM 發表

最仆佳果道D區議員,唔通知街房果區疫情嚴重,應該控制下人流,咩都唔做,而家爆就賴政府。封區陣痛為全港啦,仲出黎吠,議員最可恥
完全同意,曱甴區議員,事後諸葛亮,事前豬一樣

引用:
原帖由 photoman 於 2021-1-23 08:12 AM 發表

事實係咁,係佢哋講晒嫁!做句你睇囉!

“一早就應該要聽民意去封區禁足!
依家先來補鑊禁足,慢十拍”

放風啲人就話走佬,唔放風又話冇通知。。。
又係講晒!
通知咪即係鼓勵走佬

今次做得啱

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2021-1-23 12:46 AM 發表
新冠肺炎疫情未受控。消息指,政府將研究引用上月已修訂的第599J章規例,短期內圍封油麻地、佐敦一帶指定檢測區域內的居民實施「留在原處所」檢測令,即俗稱「禁足令」,據悉政府擬於周六清晨採取行動。若實施「

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2855000/2859782/0122_1024.jpg

新冠肺炎疫情未受控。消息指, ...
連經濟日報居然也報道港聞, 證明真是關係重大。

(基於有時看經濟日報, 搵勻全疊, 都沒有報道港聞的)

引用:
原帖由 ~CAROLS~ 於 2021-1-23 08:46 AM 發表

通知咪即係鼓勵走佬
唔通知點買糧食?有人周六日都返工啦。
政府供應杯麵你,到時又厭棄。

隻腳係人地度,點解唔話佢哋唔自律?
全部人身體裡裝晶片,走左都捉到,咁係咪要咁做?

小試牛刀跟住全港實行

封三日?
唔好唔記得,幾日前有個案去檢測兩次都話陰性,點知去醫院檢就陽性,最諷刺係佢醫院檢到陽性,居然收到檢測中心既sms,話佢陰性。

引用:
原帖由 photoman 於 2021-1-23 07:49 AM 發表

有風吹就話會走佬,
冇風吹即禁又話冇通知。。。

不如講下香港幾多刁民自私?
腥港刁民都估有兩三成!正苦怕事亦攪到腥港而家咁

引用:
原帖由 萬家喜歡了獅子 於 2021-1-23 08:42 AM 發表
最好笑成日話有晒對刷但系又成日溜依樣果樣,講話封區都講幾日先行動,我系住果度都一早走左啦
電影電視成日都有呢句對白,特別係充大頭鬼,話我已經有晒全盤計劃,用呢句說話去水9人。

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2021-1-23 12:46 AM 發表
新冠肺炎疫情未受控。消息指,政府將研究引用上月已修訂的第599J章規例,短期內圍封油麻地、佐敦一帶指定檢測區域內的居民實施「留在原處所」檢測令,即俗稱「禁足令」,據悉政府擬於周六清晨採取行動。若實施「

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2855000/2859782/0122_1024.jpg

新冠肺炎疫情未受控。消息指, ...
搬去訓街呀,邊個敢收留佢
D 垃圾黃屍議閪話無差別,封得緊係個個驗,唔通仲一個個去估,呢d 冇腦垃圾都做得議員,唔怪得天降瘟疫要消滅佢地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]