• 瀏覽: 21,531
  • 回覆: 191
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 唔睇大台 於 2021-1-23 12:46 AM 發表
新冠肺炎疫情未受控。消息指,政府將研究引用上月已修訂的第599J章規例,短期內圍封油麻地、佐敦一帶指定檢測區域內的居民實施「留在原處所」檢測令,即俗稱「禁足令」,據悉政府擬於周六清晨採取行動。若實施「

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2855000/2859782/0122_1024.jpg

新冠肺炎疫情未受控。消息指, ...
最仆佳果道D區議員,唔通知街房果區疫情嚴重,應該控制下人流,咩都唔做,而家爆就賴政府。封區陣痛為全港啦,仲出黎吠,議員最可恥

引用:
原帖由 秋天的人話 於 2021-1-23 02:24 AM 發表

最仆佳果道D區議員,唔通知街房果區疫情嚴重,應該控制下人流,咩都唔做,而家爆就賴政府。封區陣痛為全港啦,仲出黎吠,議員最可恥
有做
射波比人
當做左

無雞叫囉

引用:
原帖由 Alcohol618 於 2021-1-23 01:14 AM 發表
日講夜講都未封,等到中左果班人走哂先封? 結果咪同舊年年頭一樣,等到香港四圍中哂先封咪太遲囉,好似大陸咁一開始就封咪好囉
封都要預備, 今次都唔係政府預告先, 而係知情人士放風...

香港點會好似大陸, 專定又唱反調, 人又唔合作... 唔係爆到D人受唔到, 點會咁順你意比你行呢一步...

只可以話呢次既目標係做show彩排, 並非為小區清零而做.

亦係因為今次預先公報圍封日期時間, 變相驅趕原本只會留在小區內生活的確診者逃到其他區遊蕩播毒, 以林鄭身邊這班所謂專家之智慧香港根本不可能戰勝疫情.

一早要封新填地街上海街廟街的雞竇

引用:
原帖由 秋天的人話 於 2021-1-23 02:17 AM 發表

笑武漢人自私,而家走左佬果D香港人呢
五十步笑百步聽過沒?

正苦,D!

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-1-23 01:15 AM 發表
慢十拍抗疫措施,政府都不急,市民急乜野,一早走左一部份啦,去其他區播毒了,政府慢條斯理,疫情仍持續多兩三年不出奇。
準備5678波,想要6.5大?抑或7.5大?

禁足,前年理工大學班曱甴點走出黎

至少禁足14日先有效,你睇大陸話封就封一個月,政府真的好廢

一早要做啦

垃圾政苦笑4人
住個頭d人走哂lu

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]