• 瀏覽: 21,439
  • 回覆: 191
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 caorenjie 於 23/1/2021 03:55 發表

感覺故意的
就系演給中央看的
同意

引用:
原帖由 125siuai 於 2021-1-23 02:51 AM 發表
一早要封新填地街上海街廟街的雞竇
抗疫都搞左成年了,
上星期二仲係四圍走地雞

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2021-1-23 12:46 AM 發表
新冠肺炎疫情未受控。消息指,政府將研究引用上月已修訂的第599J章規例,短期內圍封油麻地、佐敦一帶指定檢測區域內的居民實施「留在原處所」檢測令,即俗稱「禁足令」,據悉政府擬於周六清晨採取行動。若實施「

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2855000/2859782/0122_1024.jpg

新冠肺炎疫情未受控。消息指, ...
搞咁耐,啲人已流走曬啦。

當你吹風到實行呢段時間你估著草咗幾多人
一定少過武漢封城嘅時候著草去全世界嗰五百多萬人

口號式

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-1-23 01:15 AM 發表
慢十拍抗疫措施,政府都不急,市民急乜野,一早走左一部份啦,去其他區播毒了,政府慢條斯理,疫情仍持續多兩三年不出奇。
唔封又嘈,封又嘈。
快十拍既話,又會話通知太遲。。。
好似政府只係準備杯麵,唔好到時又厭冇野食。。。

引用:
原帖由 小豬2016 於 2021-1-23 07:10 AM 發表
當你吹風到實行呢段時間你估著草咗幾多人
一定少過武漢封城嘅時候著草去全世界嗰五百多萬人
有風吹就話會走佬,
冇風吹即禁又話冇通知。。。

不如講下香港幾多刁民自私?

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-1-23 01:15 AM 發表
慢十拍抗疫措施,政府都不急,市民急乜野,一早走左一部份啦,去其他區播毒了,政府慢條斯理,疫情仍持續多兩三年不出奇。
走咗一部份去其他區播毒唔係問題,問題係:好似去年社會運動期間圍封中大,部份黑暴借渠遁,就算帶了汽油彈出去掟甚至乎繼續製造汽油彈,在客觀上,外面一早已經烽煙四起,其實影響不會太大。當時警方主旨就係踩平中大這個汽油彈製造兵工廠同圍剿位於前線與後勤的所謂義士!

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-1-23 07:44 AM 發表

武漢公布封城系哪天?幾點?
武漢總人口1000萬,走了五百萬?
難怪香港人蠢過豬

還自認為自己有獨立思考能力,全世界最沒腦就系香港人
政府冇做就話唔聽民意,
聽民意改就話政府跪低/補鑊/亡羊補牢/朝令夕改。
黃絲無敵金句,點都贏。

大快人心

引用:
原帖由 photoman 於 2021-1-23 07:56 AM 發表

政府冇做就話唔聽民意,
聽民意改就話政府跪低/補鑊/亡羊補牢/朝令夕改。
黃絲無敵金句,點都贏。
你講野都好好笑

祈願早除疫情,恢復市民正常生活

禁足令慢慢會習慣

引用:
原帖由 ~CAROLS~ 於 2021-1-23 08:01 AM 發表

你講野都好好笑
事實係咁,係佢哋講晒嫁!做句你睇囉!

“一早就應該要聽民意去封區禁足!
依家先來補鑊禁足,慢十拍”

放風啲人就話走佬,唔放風又話冇通知。。。
又係講晒!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]