• 瀏覽: 3,353
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
+8
歐洲議會通過決議,要求歐盟制裁港澳辦主任夏寶龍,行政長官林鄭月娥等九名內地和香港官員,涉及打壓香港民主派人士。 中國外交部批評歐洲議會部分議員混淆是非,敦促歐洲議會摒棄雙重標準,停止充當別國的「人權教師爺」。

使唔使制裁埋波洛西?佢涉及打壓民主派人士特大統領

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1571906-20210122.htm

歐洲議會班人又係只講政治,不食人間煙火的。

又係好等閒,唔理疫情,去理中國內政。

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-1-22 11:11 PM 發表
算吧!名就大無實權,純粹比歐洲反對派純吹水的會議!

只要制裁返歐洲雙關人士就 ok, 好易處理。。。。!!!

歐洲議會由如吹水會,佢哋要求歐盟制栽,不過歐盟唔喺一定聽佢講,今日無人響應,
重話要求停起天然氣管不過德國婆睬你都傻

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-1-22 23:11 發表
根本就係老美養既狗會

呢亭鳩嗡out洲議會得啖笑啦。

點解啲西人硬喺要亂咁去屈兼抹黑中國及香港㗎?! 如果唔設立港版國安法,嗰啲和你乜乜黃屍仆街每隔357日就出嚟借遊行為名出嚟搞搞陣; 如果唔喺犯咗法,嗰啲黃屍仆街又點會被警察捉去法庭審判呢?! 保障社會安寧、市民正常生活、捉拿嗰啲知法犯法嘅人面獸心嘅敗類唔通都係錯誤嘅咩?!

引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2021-1-22 11:15 PM 發表

算吧!名就大無實權,純粹比歐洲反對派純吹水的會議!
同區議員無義

引用:
原帖由 rosemary1216 於 2021-1-23 05:45 AM 發表
點解啲西人硬喺要亂咁去屈兼抹黑中國及香港㗎?! 如果唔設立港版國安法,嗰啲和你乜乜黃屍仆街每隔357日就出嚟借遊行為名出嚟搞搞陣; 如果唔喺犯咗法,嗰啲黃屍仆街又點會被警察捉去法庭審判呢?! 保障社會安寧、市民正常生活、捉拿嗰啲知法犯法嘅人面獸心嘅敗類唔通都係錯誤嘅咩?!
因為影響到佢個白人嘅制度霸權囉,佢哋班白人自以為自己高人一等其他種族都低人一等,講嚟講去就係雙標狗 佢哋班歐美白人可以做嘅嘢其他國家都唔俾做

班友得9閒無野做

引用:
原帖由 都沒有 於 2021-1-22 11:07 PM 發表
歐洲議會通過決議,要求歐盟制裁港澳辦主任夏寶龍,行政長官林鄭月娥等九名內地和香港官員,涉及打壓香港民主派人士。 中國外交部批評歐洲議會部分議員混淆是非,敦促歐洲議會摒棄雙重標準,停止充當別國的「人權教師爺」。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1571906_1_L_20210122225216.jpg

使唔使制裁埋波洛西?佢涉及打壓民主派 ...
中國又要制裁歐洲議會的有關人士了。

引用:
原帖由 都沒有 於 2021-1-22 11:07 PM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1571906_1_L_20210122225216.jpg

使唔使制裁埋波洛西?佢涉及打壓民主派 ...
西班牙議員投反對票
佢話歐洲思想仲停留係殖民地市代!日日提中國同香港仲乜!

歐洲唔似美國咁有金融霸權。佢哋有乜可以有效制裁中、港官員?更何況,美國已經制裁咗佢哋。歐盟嘅制裁相對只會係兒戲。

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]