• 瀏覽: 7,891
  • 回覆: 104
  • 追帖: 1
+4
日本放送協會(NHK)報道,一名30多歲的女性,本月被發現死於東京都住處內。死者生前確診感染新冠狀病毒後就在自家隔離療養;現場留有一張紙條寫

日本放送協會(NHK)報道,一名30多歲的女性,本月被發現死於東京都住處內。死者生前確診感染新冠狀病毒後就在自家隔離療養;現場留有一張紙條寫着「很抱歉因為我造成身旁人士的困擾」,警方初步研判這名女子應該是自殺的

報道指,女性死者染疫後雖然幾乎沒有症狀,但女性身旁的人都因此擔心可能被傳染。專家建議,針對特別是精神壓力大的新冠狀病毒確診病例,須更充分照顧。

日本國的人擔心無面大過擔心無命! 政府又係為面子要繼續返工返學! 唔鼓勵家中上課同工作!
結果E+日本總共30幾萬宗, 每日5千幾宗確診! 乜都係為面子一個虛偽的小日本

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1482097/即時-國際-日女染疫怕播毒及影響他人-為此自殺身亡

日本文化 --- 「不能為他人帶來麻煩」

可必太認真呢..

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-22 10:18 PM 發表
日本文化 --- 「不能為他人帶來麻煩」
連被強姦都係為他人帶來麻煩而不敢報警, 日本女性好可憐

港人又話封左關就掂既?

疫症改變好多野!

好多人都話大陸奴性。其實大陸好野性,只系政府太強大。經濟又可以。所以無乜意見,相反日本既奴性系骨子裡。好聽叫有禮貌。。個人比較接受歐洲人性格

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-1-22 10:32 PM 發表
好多人都話大陸奴性。其實大陸好野性,只系政府太強大。經濟又可以。所以無乜意見,相反日本既奴性系骨子裡。好聽叫有禮貌。。個人比較接受歐洲人性格
大陸人一d都唔奴性! 佢地知道無謂反抗既對自己無益亦不切實際! 反而好多香港人盲目以為歐美高人一等先係奴性

唔洗咁剛烈嘛,過黎中國救醫啦!

其實在日本已有聲音要求輸入中國疫苗,好心班政棍咪為政治害巿民冇得接種有效疫苗吧!

快啲叫滯留英國個議員照做呀

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-22 10:19 PM 發表

連被強姦都係為他人帶來麻煩而不敢報警, 日本女性好可憐
我都覺得班日本女優就係有時委屈到令我嚇一跳,真係有冇人權架

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-22 10:41 PM 發表

我都覺得班日本女優就係有時委屈到令我嚇一跳,真係有冇人權架
佢地同演員訂嘅合約根本剝削人類基本自由

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-22 10:37 PM 發表

大陸人一d都唔奴性! 佢地知道無謂反抗既對自己無益亦不切實際! 反而好多香港人盲目以為歐美高人一等先係奴性
仲有台灣人呢?洋奴才到呢,簡直無自尊可言!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-22 10:45 PM 發表

佢地同演員訂嘅合約根本剝削人類基本自由
但大屈辱了,好似女優要去非洲荒蕪地的部落。。。。。

真係當佢地係人咩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]