• 瀏覽: 7,892
  • 回覆: 104
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-23 04:10 PM 發表

但日本那邊都疫情好勁吓,就算佢學台灣那套玩收收埋埋,都肯公報死了的數字係4830人!

估計真實冇死一萬都8千。。。

所以日本都風聲鶴淚!
你知道中國每年死幾多人嗎? 美國每年死幾多人? 香港?

答案: 1千萬, 300萬, 5 萬 每年。

唔駛自殺呀,咁悲哀. 

這是日本政府的問題,確診患者應該被隔離,不是留在家中等療養。在這方面,香港比日本做得好。

引用:
原帖由 seiyachan 於 2021-1-23 05:04 PM 發表

白痴, 你去死啦
小學雞!
一啲對病毒常識都無!
你死左你啲病毒依然存在你條鹹魚度!
去執你條鹹魚手尾人事依然有機會感染!
要將你條鹹魚燒到變灰先得

引用:
原帖由 tongtong2047 於 2021-1-23 05:43 PM 發表

小學雞!
一啲對病毒常識都無!
你死左你啲病毒依然存在你條鹹魚度!
去執你條鹹魚手尾人事依然有機會感染!
要將你條鹹魚燒到變灰先得
果然係一個白痴。

咁又唔洗死,RIP

我以前識幾多倭寇,佢哋好要面,你有少少說話,佢哋會馬上明白並反應激烈,所以同倭寇合作要好小心

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-22 10:48 PM 發表

仲有台灣人呢?洋奴才到呢,簡直無自尊可言!
台灣狗係真奴隸

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-22 10:52 PM 發表

佢地個菜腫桶仲可恥, 自己漁民被日本軍艦襲擊居然鬧自己嘅漁民對日本聲都唔敢聲
台灣人同狗冇分別

引用:
原帖由 seiyachan 於 2021-1-23 05:38 PM 發表

你知道中國每年死幾多人嗎? 美國每年死幾多人? 香港?

答案: 1千萬, 300萬, 5 萬 每年。
人地計的係新冠而死的死者,你做乜揾埋一般死亡的死者?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-22 10:13 PM 發表
日本放送協會(NHK)報道,一名30多歲的女性,本月被發現死於東京都住處內。死者生前確診感染新冠狀病毒後就在自家隔離療養;現場留有一張紙條寫

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/beba6055a51ab5fc1dc4ae7bb2992b2e/stheadline/inewsmedia/20210122/_2021012215524658147.jpg ...
有武士道精神~

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-23 06:01 PM 發表

simple, reference data to have a bigger picture.

Tell me which one is more morally wrong, depriving the young their normal life and development for years , or not helping the old&sick to avoid/cheat death.

(香港人均壽命84.9歲)
數據日期: 2020/10/28
按患者所屬年齡組別個案如下:
年齡 確診 死亡(佔確診者%)
0-9 210 0(0%)
10-19 379 0(0%)
20-29 863 0(0%)
30-39 877 1(0.11%)
40-49 807 0(0%)
50-59 844 2(0.23%)
60-69 785 13(1.65%)
70-79 321 27(8.4%)
80-89 153 42(24.7%)
90-99 56 20(35.7%)
100-109 1 0(0%)

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-23 06:01 PM 發表

https://youtu.be/opAyJt94Kmo

係日本就自己自殺,係韓國就可能俾人殺。呢兩個國家的女權好落後。中國就睇你生於邊區啦。

死嘅應該係大陸人唔係你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]