• 瀏覽: 2,952
  • 回覆: 32
搵夠咗黃絲嘅錢就想走佬?日前曾一度被視為「黃店」龍頭嘅「龍門冰室」老闆張俊傑突然「龜縮」,宣布退出黃圈。疑因生意不景,傳出有人四出搵人「頂手」。點知近排「光榮飲食」都喺fb發帖宣布,「全記點心專門店」做到本月底執笠,佢仲公開話收到業主通知,「加租20%,業主此番偉論,全記點心決定結業。」哩啲人真係做唔掂就想搵業主出氣,租畀「黃店」就唔可以加租,「黃納粹」真係並非浪得虛名。
網民「Mei Tsz」咁講:「開門口做生意,只要唔違法,應該黑白,大小通吃,食物質素最重要,好多人唔分黃藍,好食就幫襯,認為走政治偏向,生意就能蒸蒸日上?自欺欺人,執埋合理呀!」「向香港警察致敬」話:「『黃色經濟圈』,又爆咗一下。黃色欺騙圈...

https://www.dotdotnews.com/a/202 ... b01a68464cd14d.html

黃狗生意佬各據山頭鬼打鬼....
見勢色唔對仲唔退出黃色欺騙圈咩!

引用:
原帖由 moyy 於 22-1-2021 08:03 PM 發表
搵夠咗黃絲嘅錢就想走佬?日前曾一度被視為「黃店」龍頭嘅「龍門冰室」老闆張俊傑突然「龜縮」,宣布退出黃圈。疑因生意不景,傳出有人四出搵人「頂手」。點知近排「光榮飲食」都喺fb發帖宣布,「全記點心專門店」做到本月底執笠,佢仲公開話收到業主通知,「加租20%,業主此番偉論,全記點心決定結業。」哩啲人真係做唔掂就想搵業主出氣,租畀「黃店」就唔可以加租,「黃納粹」真係並非浪得虛名。
網民「Mei Tsz」 ...
黃色欺騙圈個名又幾貼切喎

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-1-22 09:39 PM 發表

黃色欺騙圈個名又幾貼切喎
黃圈等於黑社會 畀我都唔敢入去食嘢

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-1-22 10:25 PM 發表

正常人都唔刁啦!

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 22-1-2021 10:25 PM 發表

曱甴會掛...

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-1-23 12:57 AM 發表

曱甴會掛...
壞腦曱甴例外。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-1-23 01:49 AM 發表

壞腦曱甴例外。
又有人畀黑 豬呢個貼 不如等警察畀隻黑豬你曱甴

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-23 06:54 AM 發表

哈哈~係黑霉雞隻黃格脾犬,
在申民板俾人插到開花正呆西。

引用:
原帖由 WongManTat 於 23-1-2021 06:54 AM 發表

黃狗確係豬西,此地無銀三佰両又玩捉蟲....

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-1-23 02:22 PM 發表

黃狗確係豬西,此地無銀三佰両又玩捉蟲....
黃色欺騙圈

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-23 09:07 PM 發表

黃色欺騙圈
呢個朵真係十分貼切呀!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-1-23 09:48 PM 發表

呢個朵真係十分貼切呀!
藍店唔使交保護費
黃店要交保護費
羊毛出在羊身上
梗係揀平嘢買啦

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-1-23 10:43 PM 發表

藍店唔使交保護費
黃店要交保護費
羊毛出在羊身上
梗係揀平嘢買啦
入咗黃色黑社會 永不超生

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-24 08:29 AM 發表

入咗黃色黑社會 永不超生
agree黑社會 =永不超生

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-1-24 09:59 AM 發表

agree黑社會 =永不超生
黃圈邊度會有好結果

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]