• 瀏覽: 2,677
  • 回覆: 53
+3
影子議會對香港特首有無約束力㗎,可否指令公務員做嘢㗎,每年嘅財政預算案要唔要佢通過㗎,影子議員可否向政府領取薪津㗎,國際承唔承認㗎••••

橫掂都係咯,不如成立影子中央政府,影子人大代表大會仲好啦,權力大好多㗎嘛,屌

呢啲問題都係搞清楚好啲,若果唔係,柒出國際,貽笑大方就唔好啦

影子議會通過設立紅燈區,叫雞無罪,出火有理!

雞蟲鄭目的又係籌旗!

古有大麻成今有雞蟲傑

引用:
原帖由 豆腐魚腩 於 2021-1-22 07:29 PM 發表
籌集資金
錢……才是主菜

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-22 07:53 PM 發表
講有L用咩!去外國拉人啦
你捐咗錢未呀

喂!!!知你個港獨之父特9英系咩料啦!!組你條毛呀???搞到半夜三更毛澤東彈黎我到問米傳話俾習大??用左大少奶成日時間??

毛澤東一生致力于強力而鐵腕反腐,雖然遭至這樣那樣的罵名,但毛澤東得了民心,失去的是官心;毛澤東說:我們殺了幾個有功之臣也是萬般無奈。我建議重讀一下《資治通鑑》。治國就是治吏!“禮儀廉恥,國之四維。四維不張,國之不國。”如果一個個都寡廉鮮恥,貪污無度,胡作非為,國家還沒有辦法治他們,那么天下一定大亂,老百姓一定要當李自成!國民黨是這樣,共產黨也是這樣。殺張子善、劉青山我講過:“殺他們兩個,就是救兩百個、兩千個、兩萬個啊,……!”事出無奈,不得已啊!!問題若是成了堆,就是積重難返了啊!!!崇禎皇帝是個好皇帝,可他面對那樣一個亂攤子,只好哭天抹淚地去了呦。我們共產黨不是明朝的崇禎,我們決不會腐敗到那種程度。不過,誰要搞腐敗那一套,我毛澤東就割誰的腦袋!!!!我毛澤東若是搞腐敗,人民就割我毛澤東的腦袋!

習大~共產黨左幾十年統戰~都系甘亂~相信毛主席呢隻鬼系叫你真系玩統死.......

各位大少奶做功德幫鬼傳話咋~冇收老毛架!!!

影子議會  直接立角啦!仆街仔。

眾籌去叫英國鷄,爽呀

馬扁子又有揾錢大計🤔🤔

有得「影子議會」,就一定有「影子 612 支援基金」,所以,香港人好快 d 捐款比 612 支援基金,到時會過數去「影子612 支援基金」度運作,順便洗乾淨 d 錢!

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-1-22 07:22 PM 發表
由嫖客變「政治難民」、正被特區政府通緝嘅英國駐港總領事館前職員鄭文傑,妄圖在外國另起爐灶,籌組所謂的「香港影子議會」,聲稱要為港人提供所謂「安全、民主的發聲平台」,凝聚國際陣線的力量。鄭文傑在fb發帖聲稱,去年12月中至1月初的公眾諮詢已接獲近1,600份意見書,話會在往後數星期,持續披露更多細節及具體步驟。他稱「影子議會」已在美國註冊,亦考慮在英國註冊,計劃會在網上舉行會議,亦會採用網上投票形式 ...
呢類廢柴仲駛乜報道丫, 由9佢7好啦, 浪費編輯

課金比牠叫雞用!
用完就話已經同國際妓女溝交過!
並且組織了國際妓女平台唱衰香港!
牠已經在國際淫業平台線打響第一炮!
請各位昂𨳊仔課金喇!

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-1-22 07:22 PM 發表
由嫖客變「政治難民」、正被特區政府通緝嘅英國駐港總領事館前職員鄭文傑,妄圖在外國另起爐灶,籌組所謂的「香港影子議會」,聲稱要為港人提供所謂「安全、民主的發聲平台」,凝聚國際陣線的力量。鄭文傑在fb發帖聲稱,去年12月中至1月初的公眾諮詢已接獲近1,600份意見書,話會在往後數星期,持續披露更多細節及具體步驟。他稱「影子議會」已在美國註冊,亦考慮在英國註冊,計劃會在網上舉行會議,亦會採用網上投票形式 ...
咁我咪可封自己做影子特首!
所有香港影子市民及官員都要聽命於我!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]