• 瀏覽: 30,301
  • 回覆: 358
  • 追帖: 1
+13
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-23 03:20 AM 發表
只寫有利證據
🤗
9唔搭8,對警察有乜利益,佢哋做緊正常工作,而cctv錄影到成個過程

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-23 07:51 AM 發表

屈?你有冇睇新聞內文?

………至於控辯雙方亦確認3警沒有誣衊疑犯藏毒,爭議點,存在於3警省略了疑犯涉嫌逃避刑責而扔掉物件的小插曲。法官坦言,雖然他們做法有商榷之處,但法律上而言,這只屬遺漏不屬虛假陳述,只是記事冊不全面不完整。
咁你都信呀?3個一齊錯呀!?仲要係屈人呀!人地會被冤枉坐監嫁!痴線!誤殺唔係殺人呀!頂佢個肺呀!我點都唔信3個都漏報lo! 個宮簡直係垃圾!

九官又吾準批評,錯咗又冇得投訴!

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-1-23 07:26 AM 發表

初審都有CCTV片,只係個犯曾將身上毒品丟落地,警員執番,但記事簿寫係從個犯身上搜出毒品,只係寫漏左一句,三名盡責資深警員要坐監,仲冤枉過朱警司
早知真係乜都唔做,任由暴徒放火燒哂d中資商舖,反而受歐美政客稱讚,升職加薪

https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20190208/s00001/1549610407262
同步見到陳述與事實不符,何來意圖妨礙司法公正。
只能譴責警員技術犯錯粗疏,要求警隊要提升處理證供水平。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-23 07:37 AM 發表

你無睇內文?…………

…………至於控辯雙方亦確認3警沒有誣衊疑犯藏毒,爭議點,存在於3警省略了疑犯涉嫌逃避刑責而扔掉物件的小插曲。法官坦言,雖然他們做法有商榷之處,但法律上而言,這只屬遺漏不屬虛假陳述,只是記事冊不全面不完整。
你被人殺左!佢地話唔小心!佢無罪!你ok? 痴線!

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-23 04:19 AM 發表

你做過差人?
定係做過教官?
執勤中點可以可能有時間錄
依個係最簡單Logic問題,
你仲撐乜野呢?
差人都有敗類,但唔係全部。
在暴亂期間香港傳媒及現場穿著黃背心嘅假記者目的只有一個,只需拍攝差人制服黑暴場面,但呢類畫面只係事實下半部。
網上只睇到差人用武力制服黑暴,有D黑暴甚至頭破血流,觀眾睇到後會感到不安及同情頭破血流一方,但同時又不滿差人使用過度武力。
但實際情況係黑暴不停掙扎甚至襲警,所以差人被迫使用更大武力才可制服黑暴。
差人拘捕黑暴原因係佢哋之前用硬物襲擊驅趕佢哋差人,有D甚至掟汽油彈或硬物,有時掟中,有時落空,差人有見及此便作出拘捕,當然……黑暴係唔會乖乖哋舉高雙手被捕一定要誓死反抗。而呢種情況黑傳媒、假記者及在現場睇熱鬧順便拍埋片嘅冚家產黃絲係唔會將一些對佢嘅同類不利畫面放上網,否則難以屈差人濫捕。

引用:
原帖由 kuwait 於 2021-1-23 08:16 AM 發表

咁你都信呀?3個一齊錯呀!?仲要係屈人呀!人地會被冤枉坐監嫁!痴線!誤殺唔係殺人呀!頂佢個肺呀!我點都唔信3個都漏報lo! 個宮簡直係垃圾!
仲係扮睇唔到?
…………至於控辯雙方亦確認3警沒有誣衊疑犯藏毒,爭議點,存在於3警省略了疑犯涉嫌逃避刑責而扔掉物件的小插曲………

學下乜叫做屈先!

引用:
原帖由 今天熱情的壽包 於 2021-1-23 08:14 AM 發表

9唔搭8,對警察有乜利益,佢哋做緊正常工作,而cctv錄影到成個過程
無cctv班仆街點會認自己屈人! ?人贓並獲證據確鑿就話自己漏報!妖!食屎啦!點信呀!

引用:
原帖由 kuwait 於 2021-1-23 08:17 AM 發表

你被人殺左!佢地話唔小心!佢無罪!你ok? 痴線!
你啲中文好難睇得明,不過法官講嘅都幾簡單…………至於控辯雙方亦確認3警沒有誣衊疑犯藏毒

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-23 08:20 AM 發表

你啲中文好難睇得明,不過法官講嘅都幾簡單…………至於控辯雙方亦確認3警沒有誣衊疑犯藏毒
唔好意思!睇錯野😁😁😁你岩😁😁😁

引用:
原帖由 kuwait 於 2021-1-23 08:19 AM 發表

無cctv班仆街點會認自己屈人! ?人贓並獲證據確鑿就話自己漏報!妖!食屎啦!點信呀!
冇㗎,香港從來係多元社會,有人選擇唔信,亦都可以選擇相信

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]