• 瀏覽: 30,179
  • 回覆: 358
  • 追帖: 1
+13
唔係呀
當年為啲咁嘅原因判呢三個警察坐監?!

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-1-22 06:42 PM 發表
3男女警員涉嫌2016年聲稱從一名男子身上搜出懷疑毒品和吸食工具,後來遭閉路電視片段揭發與事實不符。3人前年被裁定作出傾向並意圖妨礙司法公正

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/fd038b55a9719713b914493eb9a29887/stheadline/inewsmedia/20210122/share_2021012217423875325.png
放生左毒品食家

合理判決,很多時看到某些法官都只是“遺漏”了一些情節,如果個個都判“虛假陳述”,很多法官都要燉冬菇了。

或者咁講,係疑犯身上搜到,可以話係証據確鑿,但系話掉左响地下執返,有機會俾辯方打甩,阿蛇有心定無意,得佢地先知

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 香港暴徒 於 2021-1-23 01:56 PM 發表

普通法,英國人諗出嚟,英國人最叻係乜?

一個英文字“Hypocrisy”
中文字就要兩個“虛偽”

https://youtu.be/L7BEGpfuVi8
英國佬真係信唔過!

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2021-1-23 06:09 PM 發表

英國佬真係信唔過!
英國人是雅利安人後裔,身懷路西法基因,所以連法律都是用艱澀字眼進行詭辯,你見公堂上通常是有錢有權或者玩弄歪理的人佔優勢。

引用:
原帖由 ttkwan 於 2021-1-23 02:44 PM 發表

啲警員話有遺漏後都係咁認為?
睇吓遺乜留乜。

引用:
原帖由 yin2604 於 2021-1-23 03:07 PM 發表
大家不如諗下
如果當年無閉路電視,係友比佢鋤入要坐幾多年冤獄
其實你係咪唔識字?

引用:
原帖由 赤色戰狼 於 2021-1-22 09:38 PM 發表
後來遭閉路電視片段揭發與事實不符

正常情況
死碌撚!

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-1-23 01:07 PM 發表

有咩唔得,唔通就憑一個郵差三言兩語可以改變法庭判決結果咩!依家啲郵差質素真係弱智又天真,井底之蛙。

不如睇吓班仆街郵差啲衰嘢先,有嘢唔做剩係識蛇王呃超時補水,正一政府皇蟲,浪費納稅人金錢,人無恥者無敵,你話係唔係呀Billy ?

條撚樣已經被郵政兜咗啦,而家去做科文咋

引用:
原帖由 香港暴徒 於 2021-1-23 01:26 PM 發表

身為郵政署職員,講埋啲咁嘅說話,成個郵政署,被你影衰曬
條76已經被郵政兜咗啦,而家做科文咋

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-23 02:22 PM 發表

非常同意,
乜原來郵政入職,
無做智力同邏輯測試架?
請d咁既騎呢怪,
唔怪得越做越西。
所以佢咪被郵政兜咗囉

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-1-22 06:42 PM 發表
3男女警員涉嫌2016年聲稱從一名男子身上搜出懷疑毒品和吸食工具,後來遭閉路電視片段揭發與事實不符。3人前年被裁定作出傾向並意圖妨礙司法公正

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/fd038b55a9719713b914493eb9a29887/stheadline/inewsmedia/20210122/share_2021012217423875325.png
如果畀黃人,又會話因為公眾知權而工都冇得做,又要惹官非了,不是嗎?某黃人查冊作虛假陳述已差不多事實擺在眼前,只係畀人拉就喊苦喊忽,都未判咋,咁就頂唔順罅。
警察仲多因公而若上官非,下場更悲慘的命運啦。

引用:
原帖由 Artsfan 於 2021-1-23 06:19 PM 發表

英國人是雅利安人後裔,身懷路西法基因,所以連法律都是用艱澀字眼進行詭辯,你見公堂上通常是有錢有權或者玩弄歪理的人佔優勢。
所以乜野法治, 一直都係人治, 個官可以曲解法律, 一句我唔相信你嘅供詞, 佢話係你錯就係你錯!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]