• 瀏覽: 17,259
  • 回覆: 141
+4
引用:
原帖由 kan918 於 2021-1-23 09:56 AM 發表

乜水?
杜魯多,佢係白人主義者,會歧視黑人。

引用:
原帖由 kks668 於 2021-1-22 06:03 PM 發表
呢條油管有咩用?美加2國自己都大把石油。
痢益書餸

...爛尾工程....慘!😢

2頭唔到岸,自己攞黎

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-1-23 10:19 AM 發表

本來有另一油管打橫通向温哥華港口,方便出口到亞洲地區(中國), 點知温哥華以環保理由否決咗,再加上近來同中國關係唔好.現在只剩下呢條去美國嘅都俾主人banned咗.產油省亞伯達省一片哀嚎
我覺得中國應該同加麻大講只要你哋起好輸油管碼頭就會幫你買大量石油,但起好後當然.......

美國的頁岩石油都冇人買,仲點會買加國的石油,條輸卵管都係紮鳩咗佢吧啦!

完美示範事事以老美為首既後果

加拿大可以釋放孟晚舟反制美國吖! 夠薑嘅話!

大罪

引用:
原帖由 mawongching 於 23-1-2021 04:25 AM 發表

基斯通輸油管計劃本意將加國阿爾拔特省原油用管道運送美國路易士安納州,提鍊後用海道經大西洋運輸至歐洲各地。減輕由阿省興建橫山輸油管至温哥華省計劃,因爲此計劃極受加國環保、土著、反對黨人仕爭議。
明白哂

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 23-1-2021 10:19 AM 發表

本來有另一油管打橫通向温哥華港口,方便出口到亞洲地區(中國), 點知温哥華以環保理由否決咗,再加上近來同中國關係唔好.現在只剩下呢條去美國嘅都俾主人banned咗.產油省亞伯達省一片哀嚎
明白

美狗道友多。

你都有今日啦!

做狗嘅,主人做乜野你都要接受ga喇,道友多。

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-1-23 11:14 AM 發表
加拿大可以釋放孟晚舟反制美國吖! 夠薑嘅話!
傻登都唔想要先算啦!加蔴大正一On9仔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]