• 瀏覽: 51,443
  • 回覆: 10
  • 追帖: 2
+10
我感覺係政府想慢慢等無人提佢,然後靜靜雞放生佢,等佢變長工。

如果係郁佢嘅,到期唔續約已經可以,點解仲要加120日比佢?

大家諗吓,如果今次港台唔出聲,其他報紙唔報,佢續多120日,我哋邊有人知?
大家都已經唔討論呢隻嘢啦。過多120日,到時候轉咗正,到時候都無人知。

引用:
原帖由 Dani123 於 2021-1-22 05:19 PM 發表

我又唔係咁睇喎
我覺得係話畀咗機會佢
都係唔合符要求先正式炒佢
講真比機會,咪即係想放生佢囉。

引用:
原帖由 Dani123 於 2021-1-22 05:19 PM 發表

我又唔係咁睇喎
我覺得係話畀咗機會佢
都係唔合符要求先正式炒佢
講真,一個官方機構嘅職員當住大庭廣眾,(有晒電視片,真係全世界人都睇到)咁樣對自香港最高嘅「老闆」咁樣落佢面。
(個老闆做對與錯都好,你自己有無道理都好,唔郁佢以後成個政府對國際嘅形象係點?)
你試吓 BBC 記者當衆屌鳩英女皇會點?屌鳩 johnson 會點?

你又吓你同你大老闆一齊出去見客,係個客面前屌鳩自己老闆。睇吓你有咩結果

港台係咪 short L 咗?
宜家到期唔續約唔得架?要理由架?

到期唔比停約咪即係有線電視唔囉,你幾唔想睇都唔 cut 得,希特拉都 cut 唔到。

原來港台咁支持有線式續約手法喎。
咁不如你自負盈虧啦,一個二個 join 過之
後就永世唔比 cut

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-1-22 05:50 PM 發表

叫佢公開宣誓效忠中國同特區政府,就俾你做工務員喇!
我反對!

宣誓?講之嘛!

如果美國政府每月比3皮野我,叫我效忠老尾。
我都得架,有咩所謂?
我日日叫爆登萬歲都得架,講之嘛

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-1-22 05:58 PM 發表

呢個係意識形態,佢宣誓左,黃人會話佢跪低

另外如果佢以後有乜做錯,政府都可以話佢唔效忠而炒佢
話佢跪低又如何?
嗰條無賓州都跪低咗啦,個龍門會搬架嘛, be water ar  梗要要糧支係最優先啦

到時候可以炒?
今日未係正式公務員,停合約已經咁,將來可以炒?
將來佢唔犯法到要坐監,都唔使旨意可以郁到佢

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2021-1-22 07:17 PM 發表

大哥!呢三個月係臨時合約!🤭
要停佢嘅今日停咗啦

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-1-22 07:00 PM 發表

似係玩鳩佢,120日4個月入面一捉到痛腳即做嘢
咁捉唔到呢?
成個港台都係黃,叫港台捉佢?
你信?
即係叫一班曱甴去捉一隻曱甴
港台只會同你講佢無違規好乖囉

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-1-22 06:57 PM 發表

BBC 同CNN 成日鬧領導架啦
結果係領導落台
係香港咁騎呢
成日?比你舉個例子,英、美有邊個總統係比記者屌落台嘅?

唔好同我講尼克遜,尼克遜嗰鑊個記者無屌到尼克遜架,佢係搜集晒資料,爆尼克遜大鑊架。

嗱!國際標準呀!
都唔好講到以差婆咁當衆屌,問咗啲敏感問題咋。都比人郁喇!

問蓬佩奧「敏感問題」 美國之音記者被調職 - 星島日報
https://www.singtao.ca/4717184/2021-01-14/post-問蓬佩奧「敏感問題」-美國之音記者被調職/

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-1-22 08:21 PM 發表

OK, 調職可以叫例子
其他就唔可以
咁舉例子吖

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2021-1-23 03:21 PM 發表

就算放生佢,但想繼續做公務員就要宣誓效忠,佢肯唔肯咁衰女“瀨共”呢??
成班區議員,同嗰隻無賓州已經撲晒出嚟要糧支啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]