• 瀏覽: 51,195
  • 回覆: 655
  • 追帖: 2
+10
引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-1-22 17:17 發表
我感覺係政府想慢慢等無人提佢,然後靜靜雞放生佢,等佢變長工。

如果係郁佢嘅,到期唔續約已經可以,點解仲要加120日比佢?

大家諗吓,如果今次港台唔出聲,其他報紙唔報,佢續多120日,我哋邊有人知?
大家都已經唔討論呢隻嘢啦。過多120日,到時候轉咗正,到時候都無人知。
梁家榮將個責任交比下一手, 因為佢就快退休.

不過咁, 我覺得成個港台摺左好過炒一個半個.

咁憤怒咪辭職囉 

要怪就怪自己未過試用期就搏出位同老闆玩嘢!俾政府大條道理搞你!每個公務員都要掛噹噹架啦!你睇下郭紹傑幾識玩,攞住病假去佔中做肥佬黎保鑣,政府都吹佢唔爆就知啦!

引用:
原帖由 Dani123 於 2021-1-22 05:19 PM 發表

我又唔係咁睇喎
我覺得係話畀咗機會佢
都係唔合符要求先正式炒佢
唔係炒,係終止聘用!

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-1-22 05:17 PM 發表
我感覺係政府想慢慢等無人提佢,然後靜靜雞放生佢,等佢變長工。

如果係郁佢嘅,到期唔續約已經可以,點解仲要加120日比佢?

大家諗吓,如果今次港台唔出聲,其他報紙唔報,佢續多120日,我哋邊有人知?
大家都已經唔討論呢隻嘢啦。過多120日,到時候轉咗正,到時候都無人知。
梁家榮就快執包袱返美國, 佢拖得就拖, 拖到下任新台長處理.

理閪佢

呢d毫無專業的傳媒人……炒晒佢喇同時要執咗港台佢,政府每年投放10億但零收視養廢人員工均薪6.7萬養佢哋

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-1-22 05:12 PM 發表
利君雅原公務員合約中止獲提續120天臨時約 港台工會:變相炒人感憤怒港台節目製作人員工會指,港台記者利君雅昨日收到管方通知,過去三年加120天試用期

https://stream.881903.com/public/f6c8e6f48d484e3ef6fa21192f450c6f/2020/09/461a3c654c25b8e39ae3dedc1969583e.jpg

港台節目製作人員工會指, ...
拜拜

工會應該集體劈炮, 同佢齊上齊落.

一於唔好走
點都要啞住個位

叉妹返印度俾你做總理都得

加完120日又120日,長加長有。

睇死條八婆臨時約都照剎,咁高薪佢走得去邊呀😏

引用:
原帖由 505249341 於 2021-1-22 05:16 PM 發表
提供合約都叫炒?
唔炒得?!

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-1-22 05:39 PM 發表
工會應該集體劈炮, 同佢齊上齊落.
公務猿薪高糧準,班肛會叫你去劈炮嗟.......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]