• 瀏覽: 51,197
  • 回覆: 655
  • 追帖: 2
+10
利君雅原公務員合約中止獲提續120天臨時約 港台工會:變相炒人感憤怒港台節目製作人員工會指,港台記者利君雅昨日收到管方通知,過去三年加120天試用期

港台節目製作人員工會指,港台記者利君雅昨日收到管方通知,過去三年加120天試用期的公務員合約被中止,另外獲開出一份120天的留任合約,利君雅要在本月28日前回覆,決定是否接受。工會主席趙善恩指,120天臨時合約以往用於即將退休的同事有任務未完成,需要延任,認為管方今次做法是變相炒人,只是將利君雅的「死期」延長,工會又批評管方違反承諾,未有按時完成利君雅的調查,並一再延期,對當事人不公平,工會對此感覺憤怒。

原文網址:https://www.881903.com/news/local/2375919

烏雞雅有吉屎就立即劈炮喇, 林鄭唔想佢做港台妓者.

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news/local/2375919/利君雅原公務員合約中止獲提續120天臨時約-港台工會變相炒人感憤怒

巴G欄坦黃人好難係中國香港搵食

提供合約都叫炒?

唔炒我們更憤怒

點解仲要續多120日比佢 ? 香港市民感憤怒 

我感覺係政府想慢慢等無人提佢,然後靜靜雞放生佢,等佢變長工。

如果係郁佢嘅,到期唔續約已經可以,點解仲要加120日比佢?

大家諗吓,如果今次港台唔出聲,其他報紙唔報,佢續多120日,我哋邊有人知?
大家都已經唔討論呢隻嘢啦。過多120日,到時候轉咗正,到時候都無人知。

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-1-22 05:17 PM 發表
我感覺係政府想慢慢等無人提佢,然後靜靜雞放生佢,等佢變長工。

如果係郁佢嘅,到期唔續約已經可以,點解仲要加120日比佢?
我又唔係咁睇喎
我覺得係話畀咗機會佢
都係唔合符要求先正式炒佢

唔炒得???

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-1-22 05:12 PM 發表
利君雅原公務員合約中止獲提續120天臨時約 港台工會:變相炒人感憤怒港台節目製作人員工會指,港台記者利君雅昨日收到管方通知,過去三年加120天試用期

https://stream.881903.com/public/f6c8e6f48d484e3ef6fa21192f450c6f/2020/09/461a3c654c25b8e39ae3dedc1969583e.jpg

港台節目製作人員工會指, ...
好快失業日日坐係屋企自己對自己講巴基躝癱“人話”

引用:
原帖由 Dani123 於 2021-1-22 05:19 PM 發表

我又唔係咁睇喎
我覺得係話畀咗機會佢
講真比機會,咪即係想放生佢囉。

試用期出信即炒吾駛講,仲提供120日臨約工作,所以講台高官605(食x痀ㄨ)....

玩死呢隻曱甴

俾啲骨氣自己辭職囉…

唔高興可以唔做嘛!

引用:
原帖由 Dani123 於 2021-1-22 05:19 PM 發表

我又唔係咁睇喎
我覺得係話畀咗機會佢
講真,一個官方機構嘅職員當住大庭廣眾,(有晒電視片,真係全世界人都睇到)咁樣對自香港最高嘅「老闆」咁樣落佢面。
(個老闆做對與錯都好,你自己有無道理都好,唔郁佢以後成個政府對國際嘅形象係點?)
你試吓 BBC 記者當衆屌鳩英女皇會點?屌鳩 johnson 會點?

你又吓你同你大老闆一齊出去見客,係個客面前屌鳩自己老闆。睇吓你有咩結果

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]