• 瀏覽: 14,846
  • 回覆: 226
+7
引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-22 07:05 PM 發表

只怪制度問題,無人叫換顧問專家?
https://www.youtube.com/watch?v=VVTHg4p3JRA
幾個所謂顧問專家,得閒就各自出黎鳩噏幾句馬後砲當做咗嘢,完全冇一套完整計劃,個局長連呢啲都管唔到!

換特首喇,你封個區又要差人又要運輸署幾多個部門協調,你賴嗮衛生局做唔到野,明顯想搵人背鑊喇

早應該換。每次看到她無能為力,技窮的樣子,便覺得她應該退下來,樣較有能力的人接替。

引用:
原帖由 輕鬆一陣 於 2021-1-23 07:47 AM 發表

幾個所謂顧問專家,得閒就各自出黎鳩噏幾句馬後砲當做咗嘢,完全冇一套完整計劃,個局長連呢啲都管唔到!
疫苗都係顧問專家投票訂購,連特首都無權話事,有制度程序。

呢班高官,英文就叻,但做野真係好垃圾!

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2021-1-23 07:03 AM 發表
呢個臭八婆政治宣傳物品唔清理,中國國旗盡快清理
少9佢老x

引用:
原帖由 john117 於 2021-1-22 05:08 PM 發表
新冠肺炎在本港肆虐1年,陳肇始接受電台訪問時表示,回顧過往,每一波疫情所得的經驗都值得港府吸取並加以改善,承認某些措施可以考慮得更詳細,如去年7月禁午市堂食安排,又指港府對於疫情久未清零需負上責任,惟強調無市民配合,實施防疫措施會很困難。被問及有否能力繼續帶領團隊抗疫,以及傳有建制派要求換局長,陳稱,建制派或會有不同意見,會繼續聆聽意見並加以改善,未來會盡最大努力帶領食衞局和衞生署前行。

至 ...
聽話護士局長推醫生出哩答問題,高官好做

要信政府,跟政府走

引用:
原帖由 素食小魔女 於 2021-1-22 08:23 PM 發表

睇個樣都知唔掂, 唔醒目...
又無學歷...
邊個升佢上來???
係咪想害香港人????
你學歷好過佢?
Wikipedia有㗎,自己入去睇下

抗疫失敗,人民叫苦

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-1-22 19:05 發表

只怪制度問題,無人叫換顧問專家?
https://www.youtube.com/watch?v=VVTHg4p3JRA
專家問題就係出於局長本身問題。
專家們建議朝令夕改及無法運用專業知識講出將來可行的方法建議,局長也不更換班專家們,就係局長問題最大。
例子 袁國勇在公開場合發表不打疫苗論,之後改口自己研發疫苗,這些煸動言論局長就不應還留,但今日仍然留在專家團隊,還有發表過叛國(反大陸)言論者都不應用,一個不忠於國家的人根本不會用心去救自己地方的人。

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-1-23 07:40 AM 發表

林鄭嘅心腹,唔會咁易炒。
所以一樣咁L廢

引用:
原帖由 胃胃愛涼涼 於 2021-1-22 07:53 PM 發表
垃圾廢官, 如果係大陸, 抗疫不力,  一早炒L晒你班垃圾
成班廢柴香港人, 廢人薯片華同好打得俾你地揀, 揀完啦, 最好果個都俾你地揀左啦, 仲想點, 換換換. 最應該換係你地成班廢柴港人.

廢官陳笑恥早死早着,害撚到香港雞毛鴨血

引用:
原帖由 咩野樹 於 2021-1-23 08:15 AM 發表

成班廢柴香港人, 廢人薯片華同好打得俾你地揀, 揀完啦, 最好果個都俾你地揀左啦, 仲想點, 換換換. 最應該換係你地成班廢柴港人.
好打得係大陸揀的, 你估阿爺唔同意, 佢上唔上到位吖

支持大陸空降話事人落來, 行一國一制

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]