• 瀏覽: 14,940
  • 回覆: 226
+7
引用:
原帖由 胃胃愛涼涼 於 2021-1-23 08:58 AM 發表

仲有 "應檢則檢" 咁多時間作口號, 不如專心抗疫啦
其實不如大家約定年初一二三禁足,大家買定物資,做檢測仲好啦

剛才再去重看了下政府的入境檢疫安排,發現台灣來的不需要入住指定防疫酒店隔離,雖然同是中國一部分,但並非同一個政府管理,如何肯定台灣來的就能像大陸來的一樣沒有風險?我認為這樣並非甚麼做到滴水不漏.

其實疫症初期國內已經封城封關抗疫,仲好成功🤷🏼‍♂️一國之內嘅香港跟住做咪得囉🤷🏼‍♂️點解唔咁做?反對咁做嘅又係咩人?🤷🏼‍♂️呢個問題冇人思考過咩?🤷🏼‍♂️國家十幾憶人開飯呀,唔可以乜都停晒🤷🏼‍♂️但係又唔可以俾病毒擴散🤷🏼‍♂️香港喺當中扮演咗一個好重要嘅角色🤷🏼‍♂️ 犧牲好大🤷🏼‍♂️當中又順便制吓你香港人🤷🏼‍♂️咁係對香港人好定唔好?有冇當香港人係中國人?大定自己定論,每個人都有自己嘅答案🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 highwiseman 於 2021-1-22 08:26 PM 發表
牠是黃絲公務員!
大家睇吓牠點解唔派人去清理流膿牆!
就知道牠的心有多麼黃喇!
牠作為局長真係死得!
連口罩底面都未識分辨!
由此可見牠的無知與無能!
總之一有唔妥就將佢打造成對家咁就得🤷🏼‍♂️所以在下成日話鬥爭係永無止境🤷🏼‍♂️那管你今日已經殺晒所有你認為係敵人嘅人🤷🏼‍♂️你仍然會打造出新嘅敵人🤷🏼‍♂️而被打造成敵人嘅人,就係今日有份打敵人嘅你你你,或者你~~~~~🤷🏼‍♂️睇幾時啫🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 a123789 於 2021-1-24 12:10 AM 發表

其實不如大家約定年初一二三禁足,大家買定物資,做檢測仲好啦
唔錯嘅提議👍

力有不逮,盡最大努力都無補於事架喇... 
唔好霸住個高薪位喇...   

引用:
原帖由 john117 於 2021-1-22 05:08 PM 發表
新冠肺炎在本港肆虐1年,陳肇始接受電台訪問時表示,回顧過往,每一波疫情所得的經驗都值得港府吸取並加以改善,承認某些措施可以考慮得更詳細,如去年7月禁午市堂食安排,又指港府對於疫情久未清零需負上責任,惟強調無市民配合,實施防疫措施會很困難。被問及有否能力繼續帶領團隊抗疫,以及傳有建制派要求換局長,陳稱,建制派或會有不同意見,會繼續聆聽意見並加以改善,未來會盡最大努力帶領食衞局和衞生署前行。

至 ...
支持換人選。

都唔撚知佢做過乜?

作反啦

國慶未過拆國旗好有效率!保護流膿牆有功!咁扑街嘅局長,點想佢落台呀!

引用:
原帖由 waiball 於 2021-1-24 08:04 AM 發表
都唔撚知佢做過乜?
十月一日下午將街道上國旗拆下,保護流膿牆一年有多,功績不能盡錄!

關鍵是香港有班又黃又黑醫學專家 防疫怎么會成功?

引用:
原帖由 john117 於 2021-1-22 05:08 PM 發表
新冠肺炎在本港肆虐1年,陳肇始接受電台訪問時表示,回顧過往,每一波疫情所得的經驗都值得港府吸取並加以改善,承認某些措施可以考慮得更詳細,如去年7月禁午市堂食安排,又指港府對於疫情久未清零需負上責任,惟強調無市民配合,實施防疫措施會很困難。被問及有否能力繼續帶領團隊抗疫,以及傳有建制派要求換局長,陳稱,建制派或會有不同意見,會繼續聆聽意見並加以改善,未來會盡最大努力帶領食衞局和衞生署前行。

至 ...
有鬼用咩,一無漢奸港官又返去港英舊模式,批評接受,態度行事照舊,炒都唔走。

勤力嘅豬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]