• 瀏覽: 40,144
  • 回覆: 550
  • 追帖: 2
+71
引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-1-23 12:13 PM 發表

呢個亦係好重要的問題,就係呢個新技術無經過長年累月的測試,根本唔知會唔會有咁嘅問題。
所以,打咗呢隻疫苗隨時出現問題就無得返轉頭,重點係唔知長遠會唔會有嚴重副作用。
香港班專家,崇洋崇得太利害,但又唔知道歐美啲政客同資本家有幾虛偽。歐美之所以批準使用,根本唔係因為覺得隻藥安全可靠,而係因為佢地抗疫無能,疫情已經爆發到無法收拾,唔用疫苗遏制疫情就無可能恢復經濟。所以喺咁嘅情況下,絕對有理由相 ...
咁新嘅技術測試期短到冇朋友,數據又吾清晰。已知副作用嚴重,死亡率高,仲有未知長遠嘅副作用~
根本就係西方國家疫情嚴重急住上陣,搵條命教飛。

香港有人敢打輝瑞我寫個服字~

引用:
原帖由 ooxx13 於 2021-1-23 08:12 PM 發表

咁新嘅技術測試期短到冇朋友,數據又吾清晰。已知副作用嚴重,死亡率高,仲有未知長遠嘅副作用~

根本喺數據上都存在好多疑團,點解佢話輝瑞咁有95%功效呀,其實咪又係玩數字遊戲。
在公佈的數字裏,其實有好多疑似病例係無計算入內,根本就係為咗做靚個數字而設計嘅。
https://www.youtube.com/watch?v=eAoOJP5mBCY

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-1-23 09:43 PM 發表

根本喺數據上都存在好多疑團,點解佢話輝瑞咁有95%功效呀,其實咪又係玩數字遊戲。
在公佈的數字裏,其實有好多疑似病例係無計算入內,根本就係為咗做靚個數字而設計嘅。
https://www.youtube.com/watch?v=eAoOJP5mBCY
功效點都唔吊佢啦,mRNA打完之後有咩後遺症,會唔會致癌,9知咩。係老美呢啲2千幾萬肺炎,打又死唔打又死嘅先會做。剛剛打完疫苗死都話唔關佢事。之後有咩冬瓜豆腐更加睬你有味啦

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-1-23 12:33 AM 發表

廢水老細都唔打廢水就心知肚明啦
義士WO......去到危險位就會識怕LA
你估D疫苗同病毒系會怕黑暴咩?
黃黑為左用疫苗投共都要LA
其實黃藍原本是一家
明白晒LA

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-1-23 09:43 PM 發表

比你100% 功效都無用,有死人風險邊個會搏。

引用:
原帖由 estateman 於 2021-1-23 12:22 PM 發表

香港抗疫確輸在Yc⋯⋯一心破壞香港一切
又經常扮香港人
最重要有林鄭全程配合演出才成事

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-1-24 10:04 AM 發表

香港需要普京、杜特耳特般領袖

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-23 01:00 PM 發表

我諗你完全睇唔到 randomization 呢個字. 你有無詳細理解內文?

巴西個測試, 只係針對醫護, 咁叫做 randomization? 唔係. 即係佢個測試結果只係對醫護有效. 不可以同其他針對所有人既測試比較.

等於點解宜家無藥廠建議 18 歲以下既未成年人接種? 因為第三期測試無做呀, 咁你可唔可以用成年人既數據, 話對未成年人有幾有效?

醫護 Absolute ...
答埋你,似乎你對統計學係無認識。
第三期臨床,randomization唔一定要「全世界」randomization,
最perfect 的randomization,其實就以全世界人做population咁抽樣本。

但事實上係唔需要,因為只你搵sample的population,
係一個有代表性的population。

記住,我所講嘅有代表性,主要係講內在因素,
例如,體質、遺傳基因、年齡.........

外在因素,只要sample夠大,影響係會eliminated。
尤其係risk,你睇到公式就知。

引用:
原帖由 ullu 於 2021-1-23 09:09 AM 發表

醫護搞罷工係咪視人命如草芥呢?全世界邊個地方會咁做呀?到今時今日重末能醒,俾政掍利用完再消費🤭得閒睇吓新聞點判d黃絲曱由啦,吾通全部被屈🤭
如果柒婆肯聽醫護話早啲封關,唔駛醫護以罷工相迫先封關,
香港疫情可能無咁嚴重。

引用:
原帖由 ooxx13 於 2021-1-23 08:12 PM 發表

視障啦,根本數據都未齊,點可能七至八成醫護接受打?

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-1-22 04:49 PM 發表
因為大家都知道最多無效, 唔會死人同面癱 依家6成, 真係打時分分鐘9成!!
正常係,國貨...

引用:
原帖由 Iceboss4321 於 2021-1-24 04:22 PM 發表

視障啦,根本數據都未齊,點可能七至八成醫護接受打?
有200幻+1嘅黃屎黑醫護要打輝瑞。

你講科興數據未齊?老實講香港市場太細,國產嘅疫苗香港想做白老鼠都未夠資格!科興大把生意根本吾使理香港。

你準備好打輝瑞好過哪,應該吾會死

引用:
原帖由 ooxx13 於 2021-1-24 04:39 PM 發表

有200幻+1嘅黃屎黑醫護要打輝瑞。

你講科興數據未齊?老實講香港市場太細,國產嘅疫苗香港想做白老鼠都未夠資格!科興大把生意根本吾使理香港。

你準備好打輝瑞好過哪,應該吾會死
事實上有機會係咁,
滅活疫苗其中一個問題就係產能較低,
mRNA都已經唔夠貨,滅活疫苗問題會更大,
所以科興做法係畀人周圍開廠生產。

巴西又話生產,阿聯酋又話生產.........

但品質就會難以控制。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-1-24 10:04 AM 發表

尼d 裡應外合, 唔知叫做場好戲定屎戲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]