• 瀏覽: 39,926
  • 回覆: 550
  • 追帖: 2
+71
世衞也研究中國科興,國藥疫苗緊急使用了!
支持中央向抗疫失敗黃官黃醫專家問責!

附件

Screenshot_20210123_082805_com.news.on.jpg(145.82 KB)

Screenshot_20210123_082811_com.news.on.jpg(156.93 KB)

引用:
原帖由 千堂 於 2021-1-22 05:20 PM 發表
總知黃界所有人都一定不要打中國有參與的疫苗,比D骨氣自己堅守自己原則好無。
曱甴打輝瑞,吾好阻住香港人打科興

《醫護誠信同行》連同多個醫生協會就醫護人員接種疫苗的意見和傾向進行調查,共訪問了930名醫護人員。調查顯示,有78%醫護人員願意接種,不願意接種的只有5%,另有17%人表示仍未決定。

而政府購入的三種疫苗中,最多人選擇的是科興疫苗,其次是復星BioNTech及阿斯利康,分別有61%、22%和11%人選擇。願意接種疫苗的醫護指,主要考慮疫苗的安全性、有效性及對藥廠的信任程度,而大部分不考慮接種疫苗的醫護則表示,對疫苗的安全性及有效率仍有疑慮

前一個調查結果是多數人要打會死人的BioNTegh疫苗,兩個調查相比,我信這個,
主要是,注射完科興疫苗,就算冇效,也不至於死人

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-1-23 11:48 AM 發表
無可能6成咁少

現在仍然處於9up,當然仍然有曱甴死撐

到真打,我估超99% 黑醫打國產
同政府新公務員工會,甚麼醫護工會一樣,關係到自身利率就.....

引用:
原帖由 sherming 於 2021-1-22 05:19 PM 發表
輝瑞個隻難服待, 要用-70C專用冷櫃, 雖然政府大把錢, 但要係醫院再搵地方擺凍櫃夠你煩!!!
科興用現有凍櫃, 如果你係醫護都識揀!!!
問題係副作用, 國藥和科興係用傳統㓕活疫苗, 有過百年嘅經驗, 副作用少. 但輝瑞就用病毒基因蛋白打入人體而產生抗體, 成效成疑. 話有效9成幾, 但實制只得2成. 好多數據都有問題. 以色列做左老尾隻白老鼠. 老尾自己都吾夠疫苗, 點解會俾以色列?? 侵侵吾係話老尾優先??? 

科興係大陸好多人打咗,大家黃種人,唔係得妳有事嘛!
比我都揀佢。。

引用:
原帖由 seiyachan 於 2021-1-23 02:53 PM 發表

美國 CDC 聲明話唔會喎
但出事藥廠有免責條款DNA變異不是一時三刻走出嚟,點知若干年後生b或癌變到時佢話乜都得但自己受

阿斯利康牛精的第三期測試出了很多問題,還叫停測試,你夠膽打嗎?輝瑞第三期測試不夠,在以色列,挪威出了咁多事,老虎都唔打

黑醫護記得打輝端

真魔幻  

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-1-23 05:13 PM 發表
黑醫護記得打輝端
唔打死含家

Good ar

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-22 04:53 PM 發表
身體始終最誠實...
而且今次必要誠實...
哈哈哈哈

引用:
原帖由 on9star 於 2021-1-23 06:59 PM 發表

唔打死含家
幾能多口嗌反中,手撳淘寶🤭瀨曬尿有相睇啦🤣🤣🤣

個肥豬唔代表醫護界講幾句嘅?想打咩出聲嘛,肥豬呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]