• 瀏覽: 40,377
  • 回覆: 457
+34
引用:
原帖由 阿兜 於 2021-1-22 04:40 PM 發表
上訴即不服,唔係要加監?
加監啦😪

係美國分分鐘用反恐告你,判十年

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-1-22 04:57 PM 發表
李運騰法官好野!真正香港良心!
講出大部分香港人既心聲 —- “強迫別人被動參與他們的「大三罷」,是為自私“
睇住先啦,呢個李運騰就係放左肥佬黎出來

HK教育 專出禽獸!!! 

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-1-22 04:14 PM 發表
21歲中大女生盧佩瑤前年11月11日「大三罷」,在大埔火車軌上投擲竹枝及拒捕,被判囚 8 個月。她不服刑罰過重向高院提上訴,今遭高等法院法官

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/8eed70fb10176346362c5bb9c3645ab1/stheadline/inewsmedia/20210122/share_2021012215440367863.png ...
諗起佢比人爆菊花就好興奮!

死曱甴
八個月坐完都唔洗大一歲仲妄想輕判根本無悔意
一於加9佢刑啦dllm

引用:
原帖由 千堂 於 2021-1-22 16:43 發表
這單8個月真心算輕,火車上成千條人命+如果出軌炒出去損失更是無可估計。
紅磡出軌果單野可能真係咁九成地鐵D黃人自己食哂

引用:
原帖由 mflyer 於 2021-1-22 05:13 PM 發表
HK教育 專出禽獸!!! 
都係果句: 癈乞死全家!!!

法官大人,希望你可考慮到被告現在尚年輕,可以多判幾年,等到佢地幾年後變成熟,出來處事就會深思熟慮,唔會再禍害全港。

就算唔加監!都要加比我插。

如果死左人就會坐在十年啦,你好彩咋

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-22 04:38 PM 發表
路軌放竹枝, 好易搞出人命, 罪大惡極
咁你有無做過吖?

呢啲垃圾曱甴,應該加監

加刑才合理

下次學下我
擲竹枝
只係罰5百
因為我只係擲了枝篤魚旦用的竹枝
所以冇事
又可表達訴求
五大技竹,缺一不可

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]