• 瀏覽: 40,437
  • 回覆: 457
+34
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-22 16:48 發表
DKLM ,掟竹枝落路軌同拒捕,仲諗住判社會服務令
以為自己隨地拋垃圾,只係罰$1500

爭取民主?
佢有冇問過列車上的市民是否願意畀佢搞?

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-1-22 04:14 PM 發表
21歲中大女生盧佩瑤前年11月11日「大三罷」,在大埔火車軌上投擲竹枝及拒捕,被判囚 8 個月。她不服刑罰過重向高院提上訴,今遭高等法院法官

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/8eed70fb10176346362c5bb9c3645ab1/stheadline/inewsmedia/20210122/share_2021012215440367863.png ...
應該要加刑 . 等班 PK 唔好隨便申請上訴 ... 

死不知錯,加刑啦

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-1-22 04:14 PM 發表
21歲中大女生盧佩瑤前年11月11日「大三罷」,在大埔火車軌上投擲竹枝及拒捕,被判囚 8 個月。她不服刑罰過重向高院提上訴,今遭高等法院法官

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/8eed70fb10176346362c5bb9c3645ab1/stheadline/inewsmedia/20210122/share_2021012215440367863.png ...
我都認為要加刑,坐滿一年都唔過份。
畢竟搞到列車出軌會影響車上好多乘客,火車意外嚴重過巴士意外,因為火車載客量多~

引用:
原帖由 sunboy36 於 2021-1-22 04:26 PM 發表
坐八個月咁少都想上訢,啲黃人真係食撚懵咗
黃人諗住出嚟暴動有獎金攞添,要坐監係不似預期

其實8個月真係輕到等於放生啦,仲想點?

隔離意圖掟磚都9個月

8個月咁少!有機會搞到火車失事,害死好多人!

曱甴死不悔改

中大畜係唔係唔知堵路會危害他人生命安全?8個月真係判得好能輕!!!!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-22 04:48 PM 發表
DKLM ,掟竹枝落路軌同拒捕,仲諗住判社會服務令
唔考慮社會服務令都可以係上訴理由,曱甴真係當自己大晒啱晒~
讀書讀到大學,真係唔知讀咩書……
香港年青一代真係要好好教育守法觀念~

如果列車出軌隨時累過千人命傷亡!

8個月係便宜咗俾呢個女罪犯........

最少兩年起錶

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]