• 瀏覽: 40,401
  • 回覆: 457
+34
咁先係 判佢入去 諗下自己做緊乜

人生更精彩

路軌放竹枝只判8個月重話重,萬一出軌死得人多,死曱甴想死自己去死啦,唔好害人

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-1-22 04:14 PM 發表
21歲中大女生盧佩瑤前年11月11日「大三罷」,在大埔火車軌上投擲竹枝及拒捕,被判囚 8 個月。她不服刑罰過重向高院提上訴,今遭高等法院法官

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/8eed70fb10176346362c5bb9c3645ab1/stheadline/inewsmedia/20210122/share_2021012215440367863.png ...
613 基金救手足呀⋯⋯泛民自肥

俾著係我....我會認左佢. 8個月. 我認的話. 減3/1, 是係5.3個月, 再入到去., 又減1/3 .... 最後只係坐3個半. 

3個半月當渡假啦. 攪咁多野做咩能呀真係. 

防止他人有樣學樣

引用:
原帖由 廚房橙色採購 於 2021-1-22 05:08 PM 發表
路軌放竹枝只判8個月重話重,萬一出軌死得人多,死曱甴想死自己去死啦,唔好害人
班曱甴就係想咁去無差別屠殺香港市民

點解要無差別屠殺香港市民?咪就係因為香港市民唔撐佢地「大三罷」囉

上訴原因,可能判8個月留案底

法官應該要加刑才合理。

支持加刑👍🏼

引用:
原帖由 ic310 於 2021-1-22 04:33 PM 發表
有錢上訴不如捐左佢啦,
益晒班攬炒派狀棍
你想阻住泛民 搵水

放竹支同佢嘅訴求有咩關係?想殺人?應該加刑。

引用:
原帖由 benben999 於 2021-1-22 04:52 PM 發表

律政司好明顯失職, 呢單野分分鐘死幾百人, 點可以俾佢坐8個月咁少? 香港D官同司法機構點做野
用返老美班官的言論反駁佢地

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-1-22 04:14 PM 發表
21歲中大女生盧佩瑤前年11月11日「大三罷」,在大埔火車軌上投擲竹枝及拒捕,被判囚 8 個月。她不服刑罰過重向高院提上訴,今遭高等法院法官

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/8eed70fb10176346362c5bb9c3645ab1/stheadline/inewsmedia/20210122/share_2021012215440367863.png ...
擺明叫你唔好再上訴

咁今次阿法官點解唔加刑?好明顯條女係獄中都仲係無悔意.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]