• 瀏覽: 37,983
  • 回覆: 457
有案底嘅黃人,唔好後悔慢慢嘆啦

熱賣及精選
做呢d野咁賤還上訴

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-22 04:38 PM 發表

路軌放竹枝, 好易搞出人命, 罪大惡極
吾係化你吾撐手joke

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-1-22 04:14 PM 發表

21歲中大女生盧佩瑤前年11月11日「大三罷」,在大埔火車軌上投擲竹枝及拒捕,被判囚 8 個月。她不服刑罰過重向高院提上訴,今遭高等法院法官

https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/none/8eed70fb10176346362c5bb9c3645ab1/stheadline/inewsmedia/20210122/share_2021012215440367863.png ...
暴大自由西望減刑期去接客!

原審法官明顯輕判,中大生有特權㗎?

8個月太少,令火車出軌知唔知會造成幾多人死傷。

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-22 04:38 PM 發表

路軌放竹枝, 好易搞出人命, 罪大惡極
又割?

你的手足天使喎

唔係又唔認同呀?

引用:
原帖由 Delimali 於 2021-1-22 05:24 PM 發表

條中大女甴曱點解唔向法庭大嗌5大訢求決一不可,可能法官聼到後判她無罪釋放。
點知判咗佢51個月

引用:
原帖由 真。理性的牛牛 於 2021-1-22 05:36 PM 發表

都係一時衝動,應該社會服務
其實強姦都係一時衝動

呢D仆街死不侮改,上訴唔成功就應該即時加監

應該覆核刑期
依家係恐怖襲擊

完全唔在乎乜野立場
只係最討厭滿口歪理
歪理都支持就更抵死
引用:
原帖由 pugbb 於 22-1-2021 04:14 PM 發表

..... 上訴人透律師反映,原審裁判官由起初便沒有考慮社會服務令,而且沒有適當地考慮感化主任正面建議。....
在火車軌上投擲竹枝,可能引致出軌,隨時死幾百人,居然要求判社會服務令?
呢個黃絲大狀係邊位呀?

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-23 04:30 AM 發表

Agree x 2
拒捕+刑事破壞,九七前正常可以判18-24個月,
咁少都想走數,啲黃人真係食撚懵咗
8 個月少得不合理,如果外國?冇可能少過 3 年...... 開你恐襲的話,廿碌都仲撚得。

濕鳩曱甴,唔死冇用。

又係啲高分低能嘅所謂優秀香港人。火車上有幾多條命,幾多個家庭經濟支柱,讀咁多書都係癈嘅。如果真係覺得自己有錯,就唔會要求減刑啦。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]