• 瀏覽: 11,899
  • 回覆: 140
+8
引用:
原帖由 kenwong131415 於 2021-1-22 07:42 PM 發表
其實申請BNO簽證唔係個個批㗎。冇6個月在英國生活費唔使諗。即使批咗,喺嗰邊犯刑事即遞解出境。喺英國俾人打,唔好還手呀!
而且6年後申請入籍唔係一定批㗎。英國唔會養要攞福利嘅香港人。

BNO
湯家驊:入籍外國即放棄選舉及居港權,
若失敗或成移民難民!

名符其實的... 條路自己揀, 仆街唔好喊... BNO戇膠人移民前想清楚, 兩頭唔到岸自動變難民就樣衰又肉酸了...

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-22 04:05 PM 發表
英國政府推出的新BNO「5+1」方案,本月31日起接受申請,申請人獲批後即可到留英工作、讀書,居留5年後可申請定居,其後可申請入籍英國。外界盛傳中......

如果放棄中國國籍及香港居留權,但之後入籍英國失敗,屆時就進退兩難。

移居英國之前,還得要三思。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/577923/bno-湯家驊-入籍外國即放棄選舉及居港權-若失敗或成移民難民
洗鬼bno,買張機票去中美洲,跟著移民隊伍衝入美國咪仲著數,反正黃絲慣左違法達義

香港無人權無自由又有國安法, 快走咪回頭!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-22 16:05 發表
英國政府推出的新BNO「5+1」方案,本月31日起接受申請,申請人獲批後即可到留英工作、讀書,居留5年後可申請定居,其後可申請入籍英國。外界盛傳中......

如果放棄中國國籍及香港居留權,但之後入籍英國失敗,屆時就進退兩難。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/577923/bno-湯家驊-入籍外國即放棄選舉及居港權-若失敗或成移民難民
入籍失敗都可以永遠做PR

引用:
原帖由 百蚊富翁 於 2021-1-22 04:52 PM 發表
點解仲要提醒果班人,要走就快啲走,唔好留响度
最怕英國隨時改變主意,取消BN(O)居英,所以要去英國嘅人要早D去,否則遲左無得去架。

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-1-22 05:48 PM 發表

因為現在這30萬“加拿大人”本身是香港人不過移民到了加拿大,後來又回香港生活,這些人大部分都是“雙重國籍”。
英國一樣有三十萬架,你估美丶澳會少好多咩?五眼加埋分分鐘就已經過百萬呢。

五年後合資格申請同批唔批準入籍係兩樣嘢。。。

5年後入籍準則開咩盤邊個知!?剩係要流利英語,穩定工作和居住地已經篩走一班廢物。。。

根本賣你5年豬仔再同玩舖大細。。。不過隨時開圍骰通殺!!

做移民難民好漏碎啫,
舊年英國GDP減低,係三百幾年來表現最差,更漏碎啦,
最緊要有民煮鼓油,
唔洗考慮,
快啲去啦。

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-1-22 04:10 PM 發表
唔洗考慮啦, GOGOGO

對崇尚自由人士黎講留係極權既香港真係比死仲難受
gogo

移民難民有咩問題? 依家D 曱甴仆去外國咪都係申請做難民啫馬.

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-22 04:05 PM 發表

新聞來源連結:
到時要唔要考入籍試?

點會難呢?入唔到鴉片國可以去大麻國都一樣有毒品食的

引用:

新聞來源連結:
真係慘了,苦海無邊,望不到岸,就象冥冥中的一粒塵埃。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]