• 瀏覽: 13,671
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
+4
英國單日新增3萬7千多宗新冠狀確診個案,多1290人染疫死亡。英國內政大臣彭黛玲表示,英國仍未攞脫疫情危機,討論放寬限制措施仍言之尚早,目前...

首要確保高危群組盡快接種了疫苗。首相約翰遜表示,現在判斷英格蘭的封城限制在春天會不會解禁還太早,專家則建議餐廳、酒吧5月前不要開放。

據英國傳媒報道,英國皇家倫敦醫院一名前線護士萊希(Hannah Leahy)受訪時哭訴,曾處理上百具新冠肺炎患者的屍體,超乎她想像的多,她形容每天處理屍體的流量多得像輸送帶上的行李一樣,不禁令她崩潰落淚。「確實是,我討厭這樣說,因為我討厭那樣想,但這(殮房如行李輸送帶)幾乎是」。她坦言難以承受:「儘管這是我們的工作,我們每天都要與死者接觸,但我認為這個情況已經造成了傷害。」

萊希表示不會與家人或朋友談論醫院的發生的事,因為沒有局外人想講及死亡。因此這些情緒和感受便只能埋藏於皇家倫敦醫院的處理屍體的五個女性團隊心中,局外人根本沒有心理準備面對這樣的事情。

報道稱,站在前線的醫護人員長時間面對痛苦、傷害、沮喪,但從未有外界關心他們的感受,這正是她希望在拍攝中展示出來的信息,「許多人可能都知道疫情,但實際上並沒有真正了解或曾想過去了解。」

醫護手足快啲去英國幫手🙏🏻攞返你哋啲所謂良知出嚟吖唔該

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/1981812/

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2021-1-22 02:47 PM 發表
冤有頭
係咪美國電子煙?搬龍門啊流感幾千萬上年四月突然間唔見晒喎

引用:
原帖由 chungalex78 於 2021-1-22 04:17 PM 發表

希望世人在這個疫病下放棄自己的意識形態一同為病者祈禱或送上祝福😐
我都希望係🙏🏻不過⋯麻煩你睇吓呢一年美國,連登,區域群組F B,香X嗰啲講緊乜?
正常人講返啲事實真相,比嗰班起底抹黑攻擊!

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2021-1-22 10:21 PM 發表

你地冇on79
講真相⋯你好驚啊🐸踩親你英美契哥條尾?

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2021-1-22 10:41 PM 發表

英美都係人,梗係唔同啦on9
奶西到出面⋯🐸
中國人唔係人?你唔係中國人?如果唔係的話做咩仲留喺中國香港啊?

仲有樣嘢提醒你隻🪳之前講嘅嘢、所有留言你嘅IP全部都有底放心啦🥺

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2021-1-22 10:51 PM 發表

快去報啦on9
睇到最後邊個黃🐶

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2021-1-22 10:53 PM 發表

挑冇L用
好勁喎😂VPN

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2021-1-22 10:57 PM 發表
中國人傳播中國武漢肺炎病毒害死好多人
原來你印度🪳啊🤣🤣

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2021-1-22 10:57 PM 發表

開始狗唔搭7,傻L佐
Go back to your country as a bitch🐸

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 2021-1-23 10:51 AM 發表
要你哋英國人永永遠遠記得中國係幾咁強大!睇下你哋仲敢唔敢唔同中國人一樣生生世世效忠中國共產黨
英國BNO🪳諗住帶風向

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]