• 瀏覽: 732
  • 回覆: 13
美方飛機當台灣當局完全無料到?

台證實 美軍機險撞長榮客機
北京大學海洋研究院的「南海態勢感知計劃」(SCSPI)前日指,美國空軍一架KC135R空中加油機日前在巴士海峽上空,飛過一架長榮航空客機的上方,兩機相距不足76米,低於國際民航組織所訂的609米安全距離。台灣的交通部民航局證實事件,指掌握兩機位置,並提醒客機機師注意;但不明飛機沒有回應,無法辨認對方身份。(綜合報道)

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20210122/00180_007.html

不明飛機無回應唔派戰機升空去睇?! 台灣省咁雞

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-1-22 01:20 PM 發表
美方飛機當台灣當局完全無料到?

台證實 美軍機險撞長榮客機
北京大學海洋研究院的「南海態勢感知計劃」(SCSPI)前日指,美國空軍一架KC135R空中加油機日前在巴士海峽上空,飛過一架長榮航空客機的上方,兩機相距不足76米,低於國際民航組織所訂的609米安全距離。台灣的交 ...
民航機都有指定飛行路線及高度。
臺灣只能為美機不正常行為掩護。

就算真係相撞,都係台灣之光,死而無憾

引用:
原帖由 年月是流水 於 2021-1-22 01:44 PM 發表
美軍撞9台灣客機,然後夾埋台灣屈落中國度

劇本已寫好
屈中國, 是美狗國策.

美國射佢落嚟灣灣都唔敢吠啦

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-1-22 01:22 PM 發表
不明飛機無回應唔派戰機升空去睇?! 台灣省咁雞
應該直接射擊

引用:
原帖由 howevera 於 2021-1-22 02:07 PM 發表

應該直接射擊
見尾軍標誌如見侵侵

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-1-22 13:41 發表
就算真係相撞,都係台灣之光,死而無憾
只能說今次美軍機偽裝失敗, 一早俾人發現左, 冇得入大陸數

長榮機見到主子架機都唔主動讓開,太不尊重佢主人了!

幫你加油者...

中國知係咩機, 台灣反而唔知人地咩身份...

真係武統時, 台灣點有得打...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]