• 瀏覽: 4,942
  • 回覆: 110
  • 追帖: 1
+2
咁有數據咪交畀港府睇囉,呢個要求合理喎

引用:
原帖由 lovecpc 於 2021-1-22 12:50 PM 發表

同意
黨機關已批准了科興給我們十四億人接種
不明他們香港為何還要阻礙
因為到目前為止,香港仍未完全沉淪,做嘢要有規有矩,你交唔出資料就過唔到關,就係咁簡單。政府唔聽專家建議大可由特首會同行政會議決定採用。

我睇吓到時有幾多香港人會打一隻冇專家建議採用嘅疫苗!

國藥嗰隻肯唔肯供港
無理由搵Moderna替代科興啩
話晒同一個國家
點都要買返啲國貨應酬下

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-22 12:23 PM 發表
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210122/429234699865427968469571.jpeg/YvCSbVIU7b2P7yiGCDnqVqny2-nkNib43Gt9KNxrfSg?v=w1920r16_9

撰文:周禮希 陳淑霞 胡家欣

最後更新日期:2021-01-22 11:04
...
國藥未發表第三期測試數據?

https://www.bbc.com/zhongwen/trad/science-55484664

新冠疫苗:中國國藥集團公布三期試驗數據,稱保護效力達79%

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-22 12:59 PM 發表
交唔出不外乎幾個可能:

1.  根本未有完整報告、數據,做緊。

2.  唔打算做報告,以多個國家大量採購、接種呢個事實代替報告、數據。

3.  有,但難睇,一公開隻嘢唔使賣。

4.  有,但公開要得到國家機構批准。 未開綠燈,原因未明。

中國嘅嘢,有其獨特一套!

引用:
原帖由 achau 於 2021-1-22 01:05 PM 發表

國藥未發表第三期測試數據?

https://www.bbc.com/zhongwen/trad/science-55484664

新冠疫苗:中國國藥集團公布三期試驗數據,稱保護效力達79%
"從這一數據來看,國藥集團疫苗的有效性低於已經在其他國家使用的莫德納(Moderna)和輝瑞/BioNTech疫苗95%的保護率,但高於世界衛生組織對新冠疫苗有效性50%的門檻。
中國生物北京公司在公告中表示,這一數據結果達到世界衛生組織相關技術標凖及國家藥監局印發的《新型冠狀病毒預防用疫苗臨牀評價指導原則(試行)》中相關標凖要求。

公告中沒有公開三期臨牀試驗的更多數據。"

開記者會噏一兩個數字唔叫做公佈完整報告、數據。

至少都要好似輝瑞份 briefing document 咁啦係嘛?

PFIZER-BIONTECHCOVID-19 VACCINE ADVISORY COMMITTEE BRIEFING DOCUMENT

https://www.fda.gov/media/144246/download

香港仲有大把本錢慢慢loop  大家耐心D都末有人餓死

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-22 01:11 PM 發表

"從這一數據來看,國藥集團疫苗的有效性低於已經在其他國家使用的莫德納(Moderna)和輝瑞/BioNTech疫苗95%的保護率,但高於世界衛生組織對新冠疫苗有效性50%的門檻。
中國生物北京公司在公告中表示,這一數據結果達到世界衛生組織相關技術標凖及國家藥監局印發的《新型冠狀病毒預防用疫苗臨牀評價指導原則(試行)》中相關標凖要求。

開記 ...
輝端數據有打死人同面癱嗎? 波音737Max都有詳細測試報告。單看報告結果是害死人。

科興可能唔會交報告,就好似國藥一樣,唔做香港人生意.
想打呢兩隻疫苗,可能要上深圳打.

係唔攞定冇比呀

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-22 01:07 PM 發表

交唔出不外乎幾個可能:

1.  根本未有完整報告、數據,做緊。

2.  唔打算做報告,以多個國家大量採購、接種呢個事實代替報告、數據。

3.  有,但難睇,一公開隻嘢唔使賣。

4.  有,但公開要得到國家機構批准。 未開綠燈,原因未明。

中國嘅嘢,有其獨特一套!
咁巴西果份咩黎???
香港專家咁叻........攞2劑自己驗lor

其實睇完都要驗架

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-22 12:59 PM 發表
咁咪=巴西etc d數據lor香港又冇打, 點樣要香港數據

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-22 01:11 PM 發表

開記 ...
公告中沒有公開三期臨牀試驗的更多數據

笑能爆.........更多即係咩???

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-22 01:39 PM 發表

咁咪=巴西etc d數據lor香港又冇打, 點樣要香港數據
所以咪話點解唔畀呢,咪就畀巴西啲數據港府囉,等班專家決定啦嘛,依家畀佢哋揸住呢樣嘢嚟講,幾無謂吖

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]