• 瀏覽: 25,358
  • 回覆: 284
+10
本港新冠肺炎疫情持續,社會上偶爾出現指責的聲音,如認為某部分群體抗疫不力。油尖旺區議員、民主派的陳嘉朗今晚(21日)在Facebook指,有戶戶送

個顧客係咪張超雄

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/577678/戶戶送終止拒印巴裔外賣員送餐顧客賬戶-平機會-市民漸失包容?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-1-22 11:13 AM 發表
本港新冠肺炎疫情持續,社會上偶爾出現指責的聲音,如認為某部分群體抗疫不力。油尖旺區議員、民主派的陳嘉朗今晚(21日)在Facebook指,有戶戶送

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210122/429220383388864512562047.jpeg/AXNJqG5dfgidtcr22mcjVKXdKKgWo605Z2qAN2dqgDc

個 ...
整衰晒啲藍絲,雖然好多藍絲都咁做

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 22-1-2021 11:14 發表

張超雄變左色?

ON99,顧客無自由選人服務?唔使比錢呀

包容早就無啦, 黃藍店都分左...

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-1-22 11:16 AM 發表

張超雄變左色?
冇,亦都唔畀佢轉做藍絲,如果佢有做呢啲歧視嘢,文匯大公港府一定窮追猛打甚至用國安法拉佢,所以咁做嘅人一定係藍絲,弱智仔係時候睇清楚現實喇,唔好以為你哋啲小黃人可以犯法

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 2021-1-22 11:26 AM 發表

冇,亦都唔畀佢轉做藍絲,如果佢有做,文匯大公港府一定窮追猛打甚至用國安法拉佢,所以咁做嘅人一定係藍絲,弱智仔係時候睇清楚現實喇,唔好以為你哋啲小黃人可以犯法 :smile_30 ...
廢話,DELIVEROO又沒有公開是那一個客戶。

你就說是藍黃,難道大公報是上帝嗎?

只有眼盲的人才會事事分藍黃,這件事明顯是部份香港人人格低下。

又係本土派黃屍

大西北地區, 都幾常見到南亞面口的送餐員.

引用:
原帖由 sheung1009 於 2021-1-22 11:30 AM 發表

廢話,DELIVEROO又沒有公開是那一個客戶。

你就說是藍黃,難道大公報是上帝嗎?

只有眼盲的人才會事事分藍黃,這件事明顯是部份香港人人格低下。
排外就一定係本土派,99%就係黃。

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 2021-1-22 11:14 AM 發表

你又知?!

都話歧視架啦

可否要求識講中文嘅人送貨?! 因落單嘅唔識講英文又得唔得?!

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 2021-1-22 11:14 AM 發表

黃人用速遞多

引用:

渣哥帶頭話唔招呼國內客, 班黃絲咪話叫好嘅咩,而家又忽然雙重標準?! 🤭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]