• 瀏覽: 25,444
  • 回覆: 284
+10
好多南亞人士比土生香港人更香港。

印巴外賣車手不輸蝕本地車手,無得撈。

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2021-1-22 11:13 AM 發表
本港新冠肺炎疫情持續,社會上偶爾出現指責的聲音,如認為某部分群體抗疫不力。油尖旺區議員、民主派的陳嘉朗今晚(21日)在Facebook指,有戶戶送

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210122/429220383388864512562047.jpeg/AXNJqG5dfgidtcr22mcjVKXdKKgWo605Z2qAN2dqgDc

個 ...
平機會是出賣民族利益的政府部門!澳門證明了單一國族的好處

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-1-22 11:20 AM 發表
ON99,顧客無自由選人服務?唔使比錢呀
用另一個身份開AC

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 22/1/2021 11:26 發表

冇,亦都唔畀佢轉做藍絲,如果佢有做呢啲歧視嘢,文匯大公港府一定窮追猛打甚至用國安法拉佢,所以咁做嘅人一定係藍絲,弱智仔係時候睇清楚現實喇,唔好以為你哋啲小黃人可以犯法 :smi ...
叫雞黨會找文匯、大公嗎?只會找毒果、毒果01

我去香港西餐廳,我都會要求一個識講中文既人serve我,因為呢度係華人區,緊係客戶服務就客人啦

香港人冇嘢做

問過我兩次路,  屋苑名差不多。

果個顧客系咪慣左叫G超級揀擇

叫雞都有得彈鐘啦

嘥氣!私了嗰時唔講包容!

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-1-22 11:58 AM 發表
佢可以問間店,有無人送外賣,無咪唔叫囉,但就不可以歧視外籍人士!但我就建議D密密送人士,揸電單車要遵守交通規則!我多次見到D外賣電單車捐車罅!
莫講話電單車,就算外賣單車都喺行人路風馳電掣,總之送外賣嘅人就係分秒必爭。

香蕉雄

印巴外賣電單車 係馬路炸彈

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 2021-1-22 11:14 AM 發表

整衰晒啲藍絲,雖然好多藍絲都咁做
你呢啲社會渣滓
硬係每件事都分顏色 可悲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]