• 瀏覽: 47,545
  • 回覆: 12
  • 追帖: 88
+132
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-22 10:46 AM 發表
川建國同志走了,他祗留下一句:I will be back soon!

就懷着 25 億美元的身家回去自己的莊園做富翁,剩下的爛攤子,就留給拜振華同志。78 歲的拜哀帝和有小三背境的女副手就正式展開亞美利堅衰亡史第一章 - 哀帝元年!

本樓目的是用來記載由拜振華元年開始所有影響美國衰亡的一事一物,個人除了會就美國衰亡發表意見外,亦將會輔以大量貼文去反影各家各門各派關於這題目的睇法,而本樓歡迎 ...
支持馬兄!👍

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-22 11:00 AM 發表
哀帝元年元月元日
拜振華登基第一天的苦惱!
影片
拜登一上台第一件要解決的問題係呢件。🤣

指拜登濫權包庇兒子中飽私囊 共和黨眾議員提彈劾案

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0122_00992_001.html

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-22 09:40 PM 發表
哀帝元年元月初二(2012/1/21)
由於瘟疫太厲害,哀帝決定一改前朝做法,以後任何人進入帝國,都要隔離七天!哀帝可能唔知道,瘟疫的潛伏期已由 14 日發展到 21 日
哈哈,老美嘅七天強制隔離,會唔會收檢驗費、管理費及其他乜費物費?
咪又係純粹揾笨。。。
一個世界最大嘅温疫國家隔離人,哈哈,笑爆嘴。🤣

真心話,這兩屆的美總班底都不是社會最主流或地位很高的人物。。。
而特朗普更是蠢人輩出,睇完下面段片肯定笑爆嘴。。。
https://youtu.be/Roszup-emFM

美國民眾凌晨排長隊,扎堆買槍……

據外媒報道,由于拜登曾表示上台后,將推行嚴格的槍支管控政策。

美國多地近日出現,排隊搶購槍支的情況,有人甚至凌晨就開始露營排隊,只為買到一把槍。

引用:
原帖由 wantfunming 於 2021-1-24 08:01 PM 發表
美中今年好難開戰,幾萬億會印出來托股市,那班資本點會吾食埋佢先?我反而覺得2年內美國會打一場可控的戰爭,委內瑞拉高危,一方面可重啟軍工業帶動GDP, 另一方面做未來世界大戰的熱身。

但拜登初期重點仍是內政,要清算旅美資本的敵對勢力,務求一統美國,否則未來點樣用儘美國的剩餘價值去為旅美資本回歸英倫保駡護航?
師兄。
有些東西係比金錢更重要的。。。
資本不一定代表財庫的,假如一個國家收皮,其貨幣只是廢紙。。。
大老闆們擁有的是資源,資金只是其中一樣微不足道的遊戲紙而己。。。
世界的確出了一啲我哋大多數人都唔察覺,但必定是一個嚴重的危機正在醞釀中。。。
大老闆們現不斷發動事端似在轉移視線,美國內政係無得攪無得救的了,連我們一班普羅大眾都睇得出美爆崩潰不遠了,難道他們不知?
現時他們似有計劃地想將資本轉移返亞洲,是在放棄美洲(國)!?
新一屆美國政權絕對不會認真救國抗疫保經濟的,因為根本救唔到。。。
我哋香港人有句話係(你認真就輸晒㗎啦!)
華盛頓的太平只是幻覺而巳,華盛頓以外地方不斷有暴力事件發生,而且是每天都有。。。

因暴力事件不間斷經濟就只會越來越差,失業人數只會更龐大,試想想美國現有六千萬人攞緊救援,這是一個什麼的慨念。。。是恐怖的慨念呀!感染冠狀病毒人數亦只有越加嚴重。。。
美股升完又再升,只係做比美國以外地區及國家人士睇,以為佢哋無事渣。。。

如果佢哋認真救國,攪十年廾年都攪唔掂,師兄你認為美國人可以好似中國咁沉咗落去,彈得返起身嗎?

更何況美國本土根本無一個係<真美國人>,資本就更加是冷血的世界仔。。。
美國新一屆政權主要工作不是救國,而是要世界快速攬炒,如果唔係做乜要推個行將就木的老鬼出嚟做總統呢?
就係要推個死就一世,唔死都大半世嘅唔怕死老鬼出嚟獻世嘛!

諗諗拜登上任前講過啲乜依家又做緊啲乜!?
依家係一上任就四處攪恐襲攪顏色革命。。。救美國?算吧啦!

引用:
原帖由 wantfunming 於 2021-1-25 08:54 AM 發表

師兄有些誤會了,我估拜登會先重內政不是說他是救國,而是要為旅美派肅清國內敵對勢力,對外自然是搞烽煙四起,但不太會此時就對中國開戰,第一,對中開戰,他們要先帶動國內軍工業。第二,美軍仍然受困於新冠,戰鬥力成疑。所以先打一場可控的戰爭機會好高。第三,我估計旅美派是向着製造第三次世界大戰的思維去舖排,不可能只打中美熱戰,所以需要時間,對內要先一統江湖,對外要一步步製造世界分裂,將世界推向類似一次大戰前 ...
嗯,師兄
在下所說不是中美會發生熱戰,因中美要打一定係核戰,不要幻想是什麼常規戰,所以老美打唔起。。。
在下己說過有人要<亞洲>呢個地方,所以資本亦唔會被核戰發生,資本一直想係中國發動顏色革命,只係發極都發唔起而巳。。。
現時最佳嘅方法就是發起多邊的暴亂及在一帶一路上發起戰爭。。。
總之就係要死人,今次是<資本>總動員攪事,是無國界的。。。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-25 12:34 PM 發表
老美的數字,看看就好,不要當真

孤煙暮蟬 1/25
南華早報報道,美國空軍國家航空航天情報中心,日前于官網發布的《彈道和巡航導彈的威脅》報告,預計中國將在未來5年內,能將威脅美國的導彈彈頭數量從16個增加至超過100個,其中東風41約有16枚。專家認為巨浪三是一項重大進展,使解放軍擁有可生存的報復能力。不過儘管巨浪三射程提升,但依然無法從南海發射攻擊美國本土,要做到這一點,潛艇將不得不在渤海 ...
老美今天還在打嘴炮!?
長征31射上太空的一箭九發佢唔提?
佢唔講下今時今日核彈由外太空射落嚟,佢若在半空截擊核彈,核爆後輻射半空擴散點處理?
老美啲笑話越嚟越唔好笑囉。。。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-25 02:00 PM 發表

這就要多謝大台新聞部,中國發射火箭,基本不報!老美射條毛都每十五分鈡報一次,賤格記者,非這批莫屬!
班大老闆依家擺兩隻航母去南海,又不斷引爆週邊顏色革命及恐襲,成日想引阿爺係南海或南亞喐手,但又驚阿爺一埋牙就係太空到玩一箭九星射九粒蘑菇落去,到時就幸家富貴。。。

班大老闆發現美國(洲)?救唔返或攪得嚟都蚊瞓,想閃晒去亞洲,但亞洲又係中國權力範圍,佢哋依家嚟又無得話咪係咁攬中國。。。
但唔知乜野原因,今次佢哋嘅操作似乎有啲事發生咗,令到佢哋等唔切瘋狂發動攻勢,唔通佢哋嚟過香討睇過末日大師嘅預測!?🤭

哇哈哈!!!

美國這個燈塔今天滅了,今晚美國華盛頓紀念碑的燈滅了,美媒稱目前正在查找原因。

網瘋傳,現在的拜登可能是個山寨版?

簽名不同、耳垂不同、連笑容也不同?有意思。。。

引用:
原帖由 風天小畜 於 2021-1-27 12:24 AM 發表

冇錯 美國其實自伊拉克戰爭之後就已經再冇能力對外開戰 

唔好話中國,就連啲中小國家如北韓或者委內瑞拉 佢哋美國人都冇辦法承擔得起 巨大嘅軍事費用 更加唔好講而家因為新冠疫情急升 嘅國債 困境

所以之後嘅奧巴馬 都只可通過is喺中東搞搞震 再唔可以搞大規模嘅戰役 特朗普也係 所以唔代表佢哋真係愛好和平而只係國力已經有所不及

所以唔係我串嘴而家美國有能力 又夠財力 嘅 ...
哈哈,打非洲都得嘅,如果唔怕同法國開戰的話。🤣

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-28 01:03 PM 發表
哀帝和後面一群不會是好人,佢地咁做我估佢地估計《美國病毒》的真相應該掩飾不了!

上帝之鷹 1/28
拜登禁止將新冠病毒說成“中guo病毒”,蓬佩奧表示:令人失望! ​​​

其實拜登就算畀人查到係美國的事,亦可甩鍋說是特朗普或蓬佩奧的作為,與美國主流無關。。。
越早公開越對新一屆美政權有利,何樂而不為呢?
死就死前朝而巳。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]