• 瀏覽: 13,088
  • 回覆: 247
  • 追帖: 1
所謂魚與熊掌 ... 誰不想兩者兼得 ?

譴責當然要做 ... 協議更加要簽
協議對雙方都有利 ... 大家心知肚明
所以才會大聲譴責, 反正雙方不會因此反面
國家之間就是這樣 ......

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-22 09:49 AM 發表

有錢使得鬼推磨
做下大龍鳳唔得咩
最後一定係綠燈
咪係!合作為錢啫!香港D垃圾邊有人有興趣!

回覆 引用 TOP

中國應記喻歐盟應立即同步譴責西班牙,硬要立卽釋放攪加泰獨立發起人和所有因該次事件政治打壓入獄無辜政治犯。否則要反制犯雙重摽準有問題官員。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-1-22 10:24 AM 發表

係咩?咁西班牙加泰呢?
西班牙加泰真係搞獨立公投,香港的五大訴求係歐盟眼中全部焉正當,和港獨冇任何關係。

引用:
原帖由 kenyu4190 於 22-1-2021 09:37 AM 發表

主打政治,不理民生!
我住果區區已完唔見有做過嘢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-22 10:25 AM 發表

咁咪政治凌駕經濟囉
政治經濟本來就一體,一體又邊可講凌駕?

取消啦,我哋要硬起來,不可以對外邊軟弱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 percyfor 於 2021-1-22 10:25 AM 發表

又係一兩個九議員,在一個小組會得,幾個人既決議。
500個議員投贊成,得十幾個反對。

回覆 引用 TOP

哈,信報咁蠢咁天真?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小魔怪 於 2021-1-22 10:33 AM 發表

西方係福利社會,要用好多錢,如果無經濟去維持,人民生活會變差,甚至捱餓既人會越嚟越多(最慘係疫情見唔到盡頭唔知捱幾耐),人心就會思變,社會就會亂,呢樣係政權承受唔起,鬼頭自己會計數見下邊一邊輕邊一邊重,當然佢地可以放棄經濟呢個真係不確定
可能,但放棄道德可能更差

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-1-22 09:56 AM 發表

黃屍仲唔了解乜係政客政棍,一方面討好選民,一方面攞利益!枱面枱底係兩面人!
冇錯,枱面就講聞煮豉油,枱底握手🤝賣寶馬、平治、空中巴士😁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-22 09:55 AM 發表

No,所有和歐盟相關的貿易協議都必須經過歐盟理事會(亦即是歐盟國家領袖)和歐州議會共同同意。
歐盟任何一個國家都不可單獨和其他國家簽署任何貿易協議。
之前又話各國要拿回各國議會通過
現在又變了要歐洲議會通過?

引用:
原帖由 green2016 於 2021-1-22 10:39 AM 發表

樓主唔會答你架,因為根本答唔到 😀
答左,香港的五大訴求在歐盟眼中非常正當,和獨立無關。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-22 09:42 AM 發表

投資協議並未正生效,一切要等歐洲議會過左先可以。
想攞多啲著數而已. 民主響政客們眼中從來都唔係重點.
沙特冇民主, 皇儲殺左異見份子. 歐美國家有冇唔同沙特做生意或者實際制裁?
穆巴拉赫做左30年獨裁者, 歐美國家有冇唔同當時既埃及做生意?有冇制裁?
美國同當時既埃及仲係非常堅實既盟友.

歐洲議會會keep住譴責中國,審議中歐投資協議時會有大量議員提出質詢,最後會於決議案中加入大量監察中國人權狀況措施,並會以些微票數僅僅通過協議。
呢D都係劇情需要啫。

之後呢,就係每年用把口譴責質疑中國,但係同中國既生意合作就越做越大。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]