• 瀏覽: 14,816
  • 回覆: 247
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-22 09:57 AM 發表

唔通過,對中國影響都大,而且中國仲指望依份協議來抗衡美國。
為咗 d 所謂民主搞風搞雨既仆街而兩敗俱傷值得咩?米 L on9 啦 🐣🐥🐤

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-22 09:52 AM 發表

通過左就無疫情?
通過左起碼喺經濟上有所作為,就好似你無飯開又搵唔到工同無飯開但聽日有新工可以返

屌!!!你香港政府拘捕還拘捕啦!!!!好心低調D啦!!!都唔知邊條廢柴要專登搞到咁高調!!!班鬼真係會以為你在玩嘢!!!

唔想簽咪算囉
快啲搵睡燈傾

口講啫,中國咪口陪囉!

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-22 09:59 AM 發表

咁就係政治凌駕經濟,無嘢好講
經濟和政治本來就係一體,冇話邊個凌駕

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2021-1-22 10:15 AM 發表
唔想簽咪算囉
快啲搵睡燈傾
我最不想見到bye登陰陰咀在笑!!!

引用:
原帖由 green2016 於 2021-1-22 10:10 AM 發表

為咗 d 所謂民主搞風搞雨既仆街而兩敗俱傷值得咩?米 L on9 啦 🐣🐥🐤
這涉及歐盟最重視的軟實力,點會唔緊要?

引用:
原帖由 小魔怪 於 2021-1-22 10:10 AM 發表

通過左起碼喺經濟上有所作為,就好似你無飯開又搵唔到工同無飯開但聽日有新工可以返
但如果損害左軟實力就未必值。
道德依樣嘢有陣時冇用,但放棄左佢後果又好嚴重。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-22 10:17 AM 發表

經濟和政治本來就係一體,冇話邊個凌駕
咁咪唔符合西方世界鼓吹資本主意自由貿易嘅原則囉

大家唔做生意係雙輸,同老美做生意一定係歐洲輸,澳洲係樣版歐洲人心裏有數

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-22 10:20 AM 發表

咁咪唔符合西方世界鼓吹資本主意自由貿易嘅原則囉
歐盟一樣重視民主價值,兩者有衝突要點取態就要睇歐州議會議員

西班牙9名獨立派領導人因在2017年推動獨立公投被判處煽動叛亂罪

這一定是歐盟的的策略!!!趁bye登上任專登搞尼鍋野!!!

中國一定要一手軟!!!一手硬的應對!!!剛柔並濟!!!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-22 10:23 AM 發表

歐盟一樣重視民主價值,兩者有衝突要點取態就要睇歐州議會議員
係咩?咁西班牙加泰呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]