• 瀏覽: 7,213
  • 回覆: 102
+2
引用:
原帖由 2020biden53 於 2021-1-22 09:24 AM 發表

99妖視就真係執笠!

就期待124,拜登上場後首個星期日,J2改安排
  • 08:30PM幫緊你醫緊你[粵/日] (重播85台節目《尋找主診醫生》)
  • 當我們生病或受傷的時候,最希望有一個可靠的醫生提供意見,節目請來多個醫生,向觀眾講解各種疾病的治療方法、奇難雜症的問與答等等,助你擁有健康人生。
  • 09:30PMRUNNING MAN[粵/韓]

連重播嘢都超越99妖 ...
  • 笑死,仲信收視點?
    以為係90年代呀??

引用:
    原帖由 A.C.Green 於 2021-1-22 09:36 AM 發表

證明你己經out哂了,CCTVB果d啱你多d
    我都好少睇TVB
    不過係我嚟講,on9戲程唔代表in
    Viu個套大衛馬加列好睇

得果兩三點收視打殘tvb,毒果專呃鳩啲白痴曱甴!

引用:
    原帖由 2020biden53 於 2021-1-22 08:59 AM 發表
    【本報訊】TVB(511,電視廣播)越見頹勢,因疫情及各方競爭,去年上半年電視廣告收入按年大跌近八億。收入與收視未見起色,集團主席許濤急召藝人曾志偉及王祖藍回巢救亡,分別出任副總經理及首席創意官,希望為TVB注入「年輕」元素。惟曾志偉已68歲,廣告界指僅會採取觀望態度。年輕人...

https://hk.appledaily.com/resizer/UEn54VstsArEyCWIlJc7qGnFHBE=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/01-21-2021/t_e7860f82976e4605805912c8db7251f3_name_e55467762pg.jpg ...
    黃人就係喜歡活在妄想中,可能take  慣嘢,抽離唔到!若志兒童歡樂多.

引用:
    原帖由 sman070707 於 2021-1-22 09:34 AM 發表
    恭喜黃99成功以2點打殘人地廿幾點
    玩21點先可以2點贏廿幾點

TVB遭ViuTV打殘 

引用:
    原帖由 cwilson1 於 2021-1-22 09:21 AM 發表
    妖電視 

除了恐怖醫學外,基本係唔會睇呢個台
    恐怖醫學呢D係當地醫療廣告,同琴日東張所謂濕疹專題一様, 係賣廣告!

黃絲文宣組真利害, 
    ViuTV 收視咁 L 低都可以打殘 TVB... 

見佢咁有 Heart, 我幫佢推下 Post... 

引用:
    原帖由 banjo. 於 2021-1-22 09:06 AM 發表
    ViuTv講都咁巴9閉, 有幾多點呀?
    聽聞TVB淨係齋播雪花, 都有15點喎. 
    woltif會話ViuTV有姜濤就掂過TVB班藝員

老老十十, 以前亞視未執我都有睇

妖電視 ? 一次都無

引用:
    原帖由 ibm1 於 2021-1-22 10:25 AM 發表
     黃絲文宣組真利害, 
    ViuTV 收視咁 L 低都可以打殘 TVB... 

見佢咁有 Heart, 我幫佢推下 Post... 
    好多人要睇實tvb 睇下佢有幾唔好睇, 呢d已經收視保證...

一直都無興趣睇妖TV

TVB最大對手係網絡電視,好多人係網上睇中,日,韓,歐美劇

引用:
    原帖由 A.C.Green 於 2021-1-22 09:38 發表

笑死,仲信收視點?
    以為係90年代呀??
    電視當然係睇收視, 同電影講票房一樣, 你講到幾好幾好, 但無人入場買飛, 你套戲就係蝕本
    而且, 所有影評人都會以大眾口味有落差, 所以男女主角可以用文藝片拎奬
    但成龍星爺就從來呢個無機會啦, 有人在意奬, 有人在意票房, 你唔用一個客觀準則去睇就話人地唔可信?
    而家一樣仲有慣性收視, 但唔好睇嘅節目依然會閂電視否則就唔會有18點嘅收視啦,
    你只可以話個準成度有幾高, 再講, TVB公怖就係真, 否則同樣嘅數視VIU都一樣有
    TVB講大話, VIU就可以出嚟證明, 所以佢公怖嘅就係事實, 你可以唔信,
    因為有事實有證據, 你唔信都可以唔信
    但非事實無證據, 你要信都可以信, 呢個係睇太子站你信有無人死就知架啦

引用:
    原帖由 skirt333 於 2021-1-22 10:17 AM 發表

玩21點先可以2點贏廿幾點
    神回覆
    黃L世界正常人從來唔會明,佢地神奇理論係英國做超市比香港做金融好,又或者係英國做難民都比香港做市民好

TVB有幾千萬國內觀眾撐場,一哥地位不可撼動。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]