• 瀏覽: 1,193
  • 回覆: 21
提示: 違規內容已被屏蔽
2024巴黎奧運年 中法建交60周年

城巴雙向分段 高質高效新年代
打擊黑社會黑暴紅小淫血饅頭!
從此氫起未來 TheFutureisH2Re
談何容易, 以香港官僚嘅做嘢方式, 冇返30年都未必完成到.

問過d區耳猿未,到時又帶一大班人黎抗議要不遷不拆

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-1-22 08:50 AM 發表
談何容易, 以香港官僚嘅做嘢方式, 冇返30年都未必完成到.
係區議會

呢度唔準起果度又唔起得...........
舊村唔搬點重建
彩虹村應該搬去對面重建啦.........咁大

講埋d廢話,政府龜速做緊既野佢地先拎黎講

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-1-22 08:50 AM 發表
居民不走,點拆………又話要幾多幾多錢………貪…………

唔引入外勞又點搵到咁多工人搞呢D,重建起碼要搞十幾二十年啦。

要妥善處理安置問題。

引用:
原帖由 2020biden53 於 2021-1-22 08:47 AM 發表
【大公報訊】記者龔學鳴報道:目前本港公屋輪候時間長達5.6年,同時多條舊屋邨日久失修,對居民生命安全構成潛在威脅。經民聯昨日舉行記者會,建議政府推動「25萬公屋重建全啟動」計劃,分階段重建26個舊屋邨,包括模範邨、馬頭圍邨等。

根本一早要咁!

就算公屋充足,日久失修,都係浪費金錢!

新聞來源連結:
http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2021/0122/544368.html
on9 商家佬
重建最難係原區安置,不遷不拆呀!

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-22 09:46 AM 發表

on9 商家佬
重建最難係原區安置,有遷不拆呀!
原區安置 , 不過係骨灰位 ..

引用:
原帖由 小小明星123 於 2021-1-22 08:54 AM 發表
問過d區耳猿未,到時又帶一大班人黎抗議要不遷不拆
或者唔洗問!
好快要宣誓效忠中國中華人民共和國香港特別行政區政府!
如違反誓言可以立炒

全部重建時,果班住緊的人住邊,住晒新起果D公屋
咁排隊的,全部一齊排多3年???先一齊上樓

不遷不拆

香港嘅命運就係畀呢班廢物搞死

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-22 09:46 AM 發表

on9 商家佬
重建最難係原區安置,不遷不拆呀!
問下商家佬, 是否在重建時, 可以讓出同區私樓畀居民暫住, 直至重建完成?
如果商家佬肯, 政府飛身去做啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]