• 瀏覽: 1,082
  • 回覆: 10
想當年全世界都話中國係老人家統治,咁而家嘅美國咪又係成班老鬼揸拂咁又冇人話美國嘅!

引用:
原帖由 清泉一郎 於 2021-1-22 08:15 AM 發表
想當年全世界都話中國係老人家統治,咁而家嘅美國咪又係成班老鬼揸拂咁又冇人話美國嘅!
媒體被美國政府操控, 操控埋香港的媒體。
美國選民沒得選擇,左揀右揀都是老人,皆因美國由極少量精英組成的「暗黑帝國」,幕後操控,他們關埋房門「傾掂數」,論資排輩,你做完到我做。這不是一個選賢與能的制度,而是一個「排櫈仔」的制度。我以前連發夢也想不到,西方民主制度,竟然會出現如此極端的老人政治。

引用:
原帖由 清泉一郎 於 2021-1-22 08:15 AM 發表
只有中國有老人,因為中國古言有云「人生七十古代稀」,六十多就是老人了。

引用:
原帖由 清泉一郎 於 2021-1-22 08:15 發表
老人政治

風水轉輪流
東西在換週
剃頭人自剃
竟在自宮求

引用:
原帖由 清泉一郎 於 2021-1-22 08:15 發表
太可惡了,要個78歲老人家咁辛苦
一定係虐老

還要74歲阿嘛再返出嚟揸數, 點算呢~

老唔老問題反唔係咁大
最緊要唔係老懵懂
越基層人越易被煽動洗腦?
侵侵支持者好多係藍領學歷低勞工
睇唔少採訪,呢類係最死忠支持者
當侵侵係神咁拜,仲話有史以來最關心佢地既總統
侵侵係富二代,即使破過產,仍然係過慣有錢人生活
食好住好,出入特朗普大樓,有自己渡假村
條友打從心底就眼唔起窮人
為左呃選票扮晒魚蝦蟹,佢點可能了解窮人?
根本就生活係唔同世界兩種人

普京68歲.
當今世界三大強國, 都係老人當政, 老人又身體健康, 做最高領導人係好事.

金山銀山不如有一老,美國兩老之尊之寶。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-1-23 08:08 AM 發表

佩洛西?80歲啦
仲老過我呀嫲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]