• 瀏覽: 655
  • 回覆: 16
衞生防護中心轄下科學委員會,建議聚焦復星/BioNTech,以及阿斯利康兩款疫苗,並定出最優先接種的群組是院舍院友及職員。 中心回應傳媒查詢時表示,有關建議於委員會在本月7日舉行的聯合會議達成。委員會的建議聚焦於會議當天已有第三期臨床研究數據的兩款疫苗,並根據直至當日所得的數據和資料,進行討論及建議...

國產疫苗數據含含糊糊,亞爺都無面比,過唔到關,今次嬲都震。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1571682-20210121.htm

引用:
原帖由 小張自強 於 2021-1-22 08:10 AM 發表
衞生防護中心轄下科學委員會,建議聚焦復星/BioNTech,以及阿斯利康兩款疫苗,並定出最優先接種的群組是院舍院友及職員。 中心回應傳媒查詢時表示,有關建議於委員會在本月7日舉行的聯合會議達成。委員會的建議聚焦於會議當天已有第三期臨床研究數據的兩款疫苗,並根據直至當日所得的數據和資料,進行討論及建議...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1571682_1_L_20210121230721.jpg
大陸官及香港政協及阿聯酋打國藥,我估國藥應該效果好過科興。香港唔引進,可能價錢貴過香港嗰3隻藥。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-1-22 07:40 PM 發表

大陸官及香港政協及阿聯酋打國藥,我估國藥應該效果好過科興。香港唔引進,可能價錢貴過香港嗰3隻藥。
咁「共朝習武宗近平厲皇帝」接種左邊一隻?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-22 07:42 PM 發表

咁「共朝習武宗近平厲皇帝」接種左邊一隻?
打邊進都仔,肯定唔係你主子嘅輝瑞及莫德林,必定係國貨。

科學委員會係咪不理世事,只䏲三期報告。

慢慢等,大把國家要貨,無謂浪費資源招呼香港

引用:
原帖由 muddongdong 於 2021-1-22 07:56 PM 發表
慢慢等,大把國家要貨,無謂浪費資源招呼香港
國藥及科興應該由中央派醫護嚟打,千祈唔好假手香港黑醫護。佢地好大機會栽贓誣陷國產藥!

引用:
原帖由 rigby 於 2021-1-22 07:31 PM 發表

生死攸關,
只有黃俄土匪才會亂來!
你有能造出疫苗!

你也有資格亂來!!

香港政府要繼續爭取購買充足國產疫苗才好啊... 以目前數據及報導, 必定是選擇國產滅活疫苗, 首選是國藥, 但國藥供不應求, 阿爺亦不會再對香港有特殊優惠, 唯有一等再等了...

新聞報導, 一眾有阿爺照的人士, 已經陸續得到特別安排去深圳接種國藥滅活疫苗了...

科興唔俾香港係好正常,因為一定有黃狗接種完又扮暈,唱衰科興

引用:
原帖由 rigby 於 2021-1-23 12:41 PM 發表

每隻黃俄土匪都有特供,
官位越高,更是“特特供”!
這是公開秘密,
不是新聞!
對有錢有身份既人, 安全比有效力同價錢重要一萬倍.
咩話? 打兩支唔夠抗體, 最多咪打多半支一支囉. 只要唔係安全問題, so what

土爾其丶印尼丶巴西丶啊聯酋等國家打了中國疫苗,沒有人出現嚴重問題和副作用,歐美呢D疫苗又死人又副作用多多,香港人不要做白老鼠,拒絕用歐美疫苗,香港幾百萬人口,中國公司唔會賺或看不起那區區幾百萬支疫苗的錢,香港人唔主動去要,國內公司唔一定會優先比香港,國內公司會儘快爭取全球幾十億支市場,希望政府主動出面呼籲國家優先供港,唔好比曱甴醫生阻撓,給我們需要打國內疫苗民眾一個期望,呢D歐美疫苗唔敢同曱甴爭,進歐美疫苗的專家醫生應該係有佣金,咪呢班曱甴醫生咁堅持要歐美疫苗???廉政公署要深入調查

歐美疫苗要呢班曱甴專家打先要同時直播打,給市民一個信心,要不然市民唔好做白老鼠。土爾其丶印尼丶巴西丶啊聯酋等國家打了中國疫苗,沒有人出現嚴重問題和副作用,歐美呢D疫苗又死人又副作用多多,香港人不要做白老鼠,拒絕用歐美疫苗,香港幾百萬人口,中國公司唔會賺或看不起那區區幾百萬支疫苗的錢,香港人唔主動去要,國內公司唔一定會優先比香港,國內公司會儘快爭取全球幾十億支市場,希望政府主動出面呼籲國家優先供港,唔好比曱甴醫生阻撓,給我們需要打國內疫苗民眾一個期望,呢D歐美疫苗唔敢同曱甴爭,進歐美疫苗的專家醫生應該係有佣金,咪呢班曱甴醫生咁堅持要歐美疫苗???廉政公署要深入調查

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]