• 瀏覽: 70,266
  • 回覆: 706
  • 追帖: 3
+28
引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-22 08:07 AM 發表

若你帶著一大筆錢來,英國當然歡迎,但若你來與英國人競爭,與英國本地人搶資源,英國當然不想。說穿了即是三個字——錢作怪。

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202101/21/AP600922bfe4b0386cc1a17b28.html
以前歧視內地人,
現在港蝗得到報應!

窮人過主,去到食屎😏

使完5年錢先搵野做啦

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-1-22 08:19 AM 發表

去唐人街做黑工okay
不過老細係大陸人
黃絲頂得住咩?
中國人老板一見你揸BNO過渡證,根本唔會請你,因為你叛國

引用:
原帖由 robin09 於 2021-1-22 08:25 AM 發表

黃絲天生就是奴才賤種,
打砸搶的時候,氣勢洶洶,可一到上庭,個個都自稱弱智殘疾,也不嫌丟人。
去到英國,還能怎樣,乖乖的逆來順受唄。
你咁講就唔啱,我信佢地係真弱智的!

引用:
原帖由 lawumi 於 2021-1-22 08:41 AM 發表

怪就怪佢地係香港d針亂畀流料話反對班友全部係中產
其實諗都諗到啦
有錢嘅都靠投資移民啦
唔通真係貪你英國天氣好
英國治安一向都唔係咁好
物價又高。 

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-22 08:07 AM 發表

若你帶著一大筆錢來,英國當然歡迎,但若你來與英國人競爭,與英國本地人搶資源,英國當然不想。說穿了即是三個字——錢作怪。

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202101/21/AP600922bfe4b0386cc1a17b28.html
有報導說"外賣仔" 超市服務員"地盤工"做得好開心??

試吓學南亞裔用難民身份。

做黑工!果面大把人請!
你會見識到鬼佬有幾Nice

各位手足,這是假聞,我現在係英國,生活比起香港好到吾知點講,英國人對我地重好過親生父母。
快手賣晒所有野過來。大把旬工等住你地。以後不要回港。

肯定係因為窮,加上英文差。

想奶洋主子屁股都冇得奶,陰功。

有自由嘛唔使返工咪夠晒自由囉

黃人曱甴 7 左仲敢出聲咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]