• 瀏覽: 70,200
  • 回覆: 706
  • 追帖: 3
+28
個別例子, 黃記千祈米放棄

鬼佬淨係歡迎有錢人

引用:
原帖由 莫小問 於 2021-1-22 08:29 AM 發表
都係呢句啦,英國只想吸人材,資金。
你地冇技術既又走過去同本地人爭工做,又送外賣又剩。。。分分鐘仲要養埋你地,過主啦
而且係針對性, 要科創類人材,

金融會計律師IT, 英國係唔缺, 所以好多呢類去到當地, 都係揾唔返同職工作

而英國本身就唔缺人, 亦無話邊個行業緊缺人手

有荀野都係本地人做左先, 突左出來既空缺, 十之八九都係豬頭骨

引用:
原帖由 wtf_name 於 2021-1-22 08:31 AM 發表
圍爐果邊話係入境人員cup 錯印🙊
香港人投訴威力宇宙第一
英國政府今次捉蟲入屎忽

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-22 08:07 AM 發表

若你帶著一大筆錢來,英國當然歡迎,但若你來與英國人競爭,與英國本地人搶資源,英國當然不想。說穿了即是三個字——錢作怪。

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202101/21/AP600922bfe4b0386cc1a17b28.html
班on9黃柒可能喺CV資歷一欄寫日薪散工,負責破壞交通燈,搬垃圾出馬路,燒人哋鋪頭。
人哋僱主見到嚇親,叫佢哋可以返屋企慢慢等消息

引用:
原帖由 陸離光怪 於 2021-1-22 08:35 AM 發表

手足係咪求救點解個印唔寫清楚 no need to work
好多手足,帶幾千蚊港幣過去,
住大屋揸靚車,
都唔知幾開心。

手足們:心動不如馬上行動!

引用:
原帖由 瘟吐奶奶 於 2021-1-22 08:08 AM 發表
fc 左咪,不知連登高登果面有無解釋
fat cache 咗喇,嗰個印就係唔得打工咁解。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-22 08:07 AM 發表

英國聲稱允許持英國國民(海外)護照(BNO)的港人申請過渡准許證「Leave Outside the Rules(LOTR)」,入境工作及讀書,居留滿六年即可入籍。但之前已發生不少港人入境英國申請LOTR時遭到刁難,甚至被無情拒絕個案。最新網上便流傳一宗有港人入境申請LOTR時,發現入境後護照被蓋上「EMPLOYMENT AND RECOURSE TO PUBLIC FUN ...
印上簽咗LOTR?

機會一定要把握

今次唔走,永遠無機會

曱甴移民要快

引用:
原帖由 textxt 於 2021-1-22 08:19 AM 發表
只有天真的人會相信別人國家係無償幫你無償比你入黎搶飯碗。
全中天下冇白食午餐

引用:
原帖由 wtf_name 於 2021-1-22 08:31 AM 發表
圍爐果邊話係入境人員cup 錯印🙊
黃屍應該係投錯胎,重新投胎就會變鬼佬

引用:
原帖由 莫小問 於 2021-1-22 08:29 AM 發表
都係呢句啦,英國只想吸人材,資金。
你地冇技術既又走過去同本地人爭工做,又送外賣又剩。。。分分鐘仲要養埋你地,過主啦
作新聞,創作濕尻文宣,老屈差佬政府,算唔算技術人材一種

應該係個關員蓋左錯印,LOTR印唔係呢個印,關員蓋錯再用手寫LOTR,所以都係唔當LO'TR,因為好難證明個LOTR係關員寫而唔係你後加

引用:
原帖由 hkrking 於 2021-1-22 08:24 AM 發表
fake news, 手joke係英國不知撈得幾掂,個個住大屋,人工高,福利好,仔女有免費教育,生活壓力細咗好多。

真係要譴責文匯報,手joke唔好信,快啲冚家搬去英國。
移民英國吃喝玩樂屌鬼妹,手足生活質素升價十倍,貴族生活多姿多彩,毒果日報無報道嘅?奇怪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]