• 瀏覽: 1,146
  • 回覆: 27
引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-1-22 06:41 PM 發表

推崇習帝為神,就係宗教中國化啦!

睇香土呢度就知道啦!

人民有信仰,民族有希望,國家有力量

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-1-22 07:44 PM 發表

可能係講「共朝毛太祖澤東始皇帝」係耶穌降生,
信天主教不如信「毛教」
12月26日是民族偉人潤之寶誕

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-1-22 03:01 AM 發表
全國統戰部長會議昨(18日)在北京召開,中共中央政治局常委、全國政協主席汪洋出席並講話。他強調,要以鑄牢中華民族共同體意識為主線做好民族工作,同時要以推進宗教中國化為重點做好宗教工作,更好引導宗教與社會主義社會相適應。

https://fs.mingpao.com/ins/20210119/s00004/0a9fbf06d33ce3a7bb46d8784875ed66.jpg

怎樣才算宗教中國 ...
對!應該入鄉隨族

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-1-22 07:51 PM 發表

所以宗教只係一個催眠人腦嘅手段。
黑道拜關公,催眠人唔好做25!
白道拜關公,催眠人為正義!

黃人唔拜關公,聚事時手足,散水後篤灰!
宗教有好多種類,
有D壞宗教,殺人祭神.
有D好宗教,導人向善....
宗教也有低級或高級之分......並非完全一樣.

禁止向未成年傳教 

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2021-1-22 03:01 AM 發表
全國統戰部長會議昨(18日)在北京召開,中共中央政治局常委、全國政協主席汪洋出席並講話。他強調,要以鑄牢中華民族共同體意識為主線做好民族工作,同時要以推進宗教中國化為重點做好宗教工作,更好引導宗教與社會主義社會相適應。

https://fs.mingpao.com/ins/20210119/s00004/0a9fbf06d33ce3a7bb46d8784875ed66.jpg

怎樣才算宗教中國 ...
不能抵觸中國傳統文化

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-1-22 06:41 PM 發表

推崇習帝為神,就係宗教中國化啦!

睇香土呢度就知道啦!

習近平最多做十幾廿年,之後點算? 一般既黨員無咁戇鳩

係呢D有D 戇鳩黃撚, 總係以為全世界同自己一樣咁死蠢

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-22 11:57 PM 發表

習近平最多做十幾廿年,之後點算? 一般既黨員無咁戇鳩

係呢D有D 戇鳩黃撚, 總係以為全世界同自己一樣咁死蠢
十幾廿年????當習帝做左神後,就永遠被共產黨員供奉。短短人生算係咩野!

藍色人士識Q咩!

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-1-23 12:06 AM 發表

十幾廿年????當習帝做左神後,就永遠被共產黨員供奉。短短人生算係咩野!

藍色人士識Q咩!

黃撚最戇鳩就係唔睇歷史
神化既領導人不一定會比人郁,但下面班信徒通常都無好下場

當然,侵侵應該例外,本人也好侵粉也好,都注定等仆街

我信習教, 信習神

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-22 11:50 PM 發表

不能抵觸中國傳統文化
X2

宗教中國化,耶穌係咪要改著古裝,聖母著觀音衫。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]