• 瀏覽: 6,928
  • 回覆: 134
+9
畀班濕鳩磚家搞一搞, 香港最快都要下半年先可以打針.
濕鳩磚家叫老人院先打嗰隻西人疫苗, 即係送佢哋上黃泉路, 有家人住護老院的人, 佢哋一定唔會畀親人打針.

如果院友打左有鬼佬果啲嚴重副作用,咁科委會班磚家係咪要負刑責先

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-1-21 11:16 PM 發表
濕鳩磚家叫老人院先打嗰隻西人疫苗, 即係送佢哋上黃泉路, 有家人住護老院的人, 佢哋一定唔會畀親人打針.  
又未必完全關事...........主要巴西方面的數據太亂.........要重新處理要一段時間....!!
科興疫苗早晚會到香港......急不來.........!!

既然很多人喜歡西洋新鮮東西.........就滿足他們好了........!!
不要拉扯太多仇恨........弄到社會充滿淚氣....!!

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-1-21 10:36 PM 發表
芝麻疫苗得果5成..

打左好大機會=冇打..

打黎拓呀... 除非接種每人派50萬就可以考慮下
你記住唔好打科興疫苗,打輝瑞應該啱你,唔駛驚嘅,唔死唔面癱又唔乜嘢脊髓問題嘅,就無事啦。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-1-21 11:16 PM 發表
最怕老人家乜都唔識

比工作人員叫兩下就同意打

家人阻止也無人,阻止唔到,出於自願,無得追究

引用:
原帖由 super2030 於 2021-1-21 11:18 PM 發表
如果院友打左有鬼佬果啲嚴重副作用,咁科委會班磚家係咪要負刑責先
一早講左免責

打不打個人意願

所以班仆街不負責任亂比建議

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-1-21 11:25 PM 發表

你記住唔好打科興疫苗,打輝瑞應該啱你,唔駛驚嘅,唔死唔面癱又唔乜嘢脊髓問題嘅,就無事啦。
我不嬲都話任何疫苗都唔會打
咁柒多不明副作用..打既都ON99
要清零最實際一定係全民檢測+禁足令+禁止任何人出入香港

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-1-21 11:23 PM 發表

又未必完全關事...........主要巴西方面的數據太亂.........要重新處理要一段時間....!!
科興疫苗早晚會到香港......急不來.........!!

既然很多人喜歡西洋新鮮東西.........就滿足他們好了........!!
不要拉扯太多仇恨........弄到社會充滿淚氣....!!
我打邊隻疫苗都冇所謂, 但先決條件係中國政府要認同, 即係打咗針可以返大陸免隔離, 依家最驚係香港批准的疫苗, 阿爺不發批文.

送得去老人院的
家人一定好少陪伴

基本無法阻止
工作人員叫他們打,估計好多都會打

之前已經有一些老人院工作人員,對老人態度不好的報導,老人家在院舍其實好無助

今次可能會死得好慘,唔死也會副作用纏身,可能慘過死

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-1-21 11:26 PM 發表

最怕老人家乜都唔識

比工作人員叫兩下就同意打

家人阻止也無人,阻止唔到,出於自願,無得追究
我只怕老人家D仔女兒孫迫佢地打,死咗又叫政府賠償

引用:
原帖由 英犬喪鐘起 於 2021-1-21 09:28 PM 發表
香港的專家白痴 真的超多 
你睇個個梁子超,又唔係政府顧問又日日死出講廢話,想搏知名度。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-1-21 11:35 PM 發表

我打邊隻疫苗都冇所謂, 但先決條件係中國政府要認同, 即係打咗針可以返大陸免隔離, 依家最驚係香港批准的疫苗, 阿爺不發批文.
說話回來...........中國內地只批國藥........科興都好似未批準上市.........!!
所以都唔一定是香港專家組有心阻攔..........不過林鄭好應該去瞭解事件的進展.....!!

現在形勢危急.....確實來說.......有什麼疫苗就打什麼疫苗........都唔輪到你可以選擇....!!
當然呢.......個人是可以選擇........但如果疫情大爆發........就真係迫於形勢了.....!!

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-1-21 11:38 PM 發表

我只怕老人家D仔女兒孫迫佢地打,死咗又叫政府賠償
曱甴就是無人性

自己都不敢打的輝瑞

叫老人打先

不過見慣不怪

6成香港仆街不是人,推自己父母去死有幾奇

之前不是幾單曱甴仔女,拿刀斬父母嗎?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-21 10:57 PM 發表
香討D人特別離地
香討有幾條戇鳩黃撚的確特別離地.

唔需要自爆, 我地早就知.

引用:
原帖由 super2030 於 2021-1-21 10:22 PM 發表
班磚家擺明攞院舍院友條命較飛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]