• 瀏覽: 1,121,032
  • 回覆: 108
  • 追帖: 213
+891
引用:
原帖由 太大星 於 2021-2-17 10:28 AM 發表
無諗過中國股票交易額有咁多
計返香港嚟個金魚缸才厲害,加上香港就直迫去老尾的了

引用:
原帖由 diverstranger 於 2021-2-17 02:01 PM 發表

方向又係度帶風向,真褔齋也。黑妓真係好討厭。希望有機會要佢地還呢啲口孽。
米分報比毒果更可惡,因去多上了年紀都睇去

引用:
原帖由 gogofit 於 2021-2-17 02:07 PM 發表

唔好話香港人, 就算我大陸親戚(絶對愛國), 都不敢相信美元會崩潰,不相信國家會好快超過老尾.
我係內地親朋都有這想法,真不敢相信自己國家可超越老尾因時間太快,,但我跟他們說世界係會轉變的

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-2-17 07:00 PM 發表

都係果句:澳門有香港隔左批患者,點都好辦好多
(澳門機場已經無晒國際航班啦...)
澳門仲有國際航線的,上之48宗確診就係外地返澳的澳門人,只是去地國際航班好少但不是全無,,,而澳門控制好最注要就像警司兄說的少外族人

引用:
原帖由 樹上螞蟻 於 2021-2-18 12:05 PM 發表

就因為黑暴果年, tvb 正面影暴徒, 而不像其他媒體影警察, 就當tvb 係藍, 都弱智的.
係非法佔中開始就這樣,大台影去地正面所以說親政府,我有個朋友做新聞部開車的話佔中係金鐘比人圍住駕車成隊人唔敢出嚟,去話好彩警察好快到

引用:
原帖由 樹上螞蟻 於 2021-2-18 12:10 PM 發表

所以我不太明, 身邊兩位親友, 在北京上海工作了十多年, 竟然很黃, 佢地在內地究竟睇d 咩??? 好唔明
睇到自己比人超越左,所以身心奮囉,好多人都係這樣

引用:
原帖由 yyk562 於 2021-2-18 04:46 PM 發表

你要個正苦夠膽執法先講啦。
又係你呀,咩生

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2021-2-21 11:58 AM 發表

又係類似雷洛傳呢類片,會不會太悶
周星星D戲你現在睇會唔會都笑下,睇劉華套華D你想唔想著返件牛仔飛車,,我睇家有喜事都想起巴黎鐵塔反轉反轉再反轉,,,,有些東西幾十年都唔會悶的

引用:
原帖由 2021bidenewhope 於 2021-2-21 02:41 PM 發表

既然有人提及「安心出行」,我之前條thread被取消,呢度講返

而家仲留紙仔?根本費時失事!有事逐個call都煩!

更隨時被列為黃營盜用個人資料作非法用途!

其實,我覺得仲有一個手寫資料以外,更好方法,就係身份證

以而家,android tablet咁普及,店家都負擔得起

可以由政府出一個android / ios / 華為HMS適用的商戶版「安心出行」程式

...
政府有個智方便App,我下載左要上傳身份證,指紋,,有多少人願意就唔知了

引用:
原帖由 2015627 於 2021-2-21 02:43 PM 發表

改為家居隔離或者縮短隔離時間已經唔錯
我心願係,出發前往深圳前10天係香港做3次核酸,分別係10-5-1日,然後在深圳隔離5-7天做2次核酸,,如果可以這樣我也覺得係中獎

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2021-2-21 06:15 PM 發表

游bb
其實元玲玉穿旗袍係幾靚的

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-2-21 06:19 PM 發表

師兄,其實安心出行App下載後乜都使做,掃描後記錄只留係自己手機裡乜資料都無輸出,都唔知啲黃L驚乜?
最最最重要係如果你去嗰到有人中咗招,你係即刻知道,馬上可以轉頭走人!
師兄安心出行App我知呀都用左好耐下,,而嚟個智方便係要上傳身份證仲要識別指紋,以後核酸結果打完疫苗都有紀錄係裡面

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-2-21 08:06 PM 發表

sorry sorry,你講嘅係iAM smart,
呢個要返國內是必須要用的。。。
師兄唔好客氣啦,大家研究研究

引用:
原帖由 owan12345678 於 2021-2-21 08:32 PM 發表

係掃描身分證比較難及要一個電郵去確認。
係呀我掃左7,8次才ok

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2021-2-21 09:31 PM 發表

點解中國疫苗運到外國,必定是總統總理親到機場歡迎、答謝, 祖國疫苗運到香港,就係由兩個局長去機場"視察" ?!
唔洗緊張,疫苗去到上海北京都不是書記領導去接的,都係當地衛生部去接收,,香港係中國一部份當然跟著走,所以林鄭唔去係正常,,,當初我也懷疑但後來一位內地朋友解釋我聽的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]