• 瀏覽: 1,120,743
  • 回覆: 85
  • 追帖: 213
+891
引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-2-26 07:04 PM 發表

提議之嘛, 唔怕人笑就幾荒謬的建議到可以提出,前幾年有政協提議恢復用繁體字㖭。防疫係國家頭等大事,有乜可能會放鬆把關。
文建聯出左個問卷啦...

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-2-26 07:29 PM 發表

我認為工聯會唔算假建制,佢哋歷史悠久,未有新中國已經有本地工聯會,係老牌左派工會,只係免不了一般港豬通病,以為臭港利益應該係亞爺最優先考慮,其他問題都要讓路。
或者是想當為一個誘因去叫人打, 而個決定權在阿爺+大環境疫情去決定

引用:
原帖由 smky 於 2021-2-26 08:02 PM 發表

周顯今日有出視頻講關於向生件事
向生唔算是愛國之人?

小柑柑1729... 明日痕生應該無貨....小銀銀好似跌快左...

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-2-27 12:11 AM 發表

騙子島假貨多, 摶唔過
最怕係唔小心食咗果D萊豬萊牛
基本上佢D野, 都唔會買, 唔明貴在邊? 又多假野, 佢個價同日本野差不多, 但質量又未夠人來... +埋D萊豬萊牛

已轉左食新加坡肉乾好耐...

呆蛙唯一一樣野...我會買.. 就是微熱的鳳梨酥, 阿爺E+都唔入口鳳梨啦, 希望佢會跌下價...

引用:
原帖由 4300dtns 於 2021-2-28 09:57 PM 發表

其實點解要逐樣逐樣叫停?一次過停晒吾得既? 就等呆蛙知道佈處應對才好,吾係陣間輸左又乃阿爺攻其不備,輸左吾算數,要回棋再打過。
... 好似幫左D來豬,鬧緊菜婆, E排日日都講緊, 突然轉左波羅,

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-1 12:07 AM 發表
早幾個月前睇片見廣州陶陶居關左門, 而家已經裝修完畢重新開業。希望早D可以通關上去行下啦!

https://youtu.be/Mdm8sT5bLRQ
...好想去... 19年尾上到去以為執左...

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-3-1 12:55 AM 發表

菜婆鬧極都趕唔走架啦~
頭先咁啱碌左去中天睇佢地訪問呆蛙,問佢地啲菠蘿點算,農民就話好平都無人買好慘。
有啲井蛙話食多啲,幫到忙。就睇佢地食得幾多,遲啲應該仲有,日日食,慢慢食😏
...萊豬抄菠蘿加蓮霧汁

微熱山丘鳳梨酥..有無得平D ?

引用:
原帖由 樹上螞蟻 於 2021-3-1 01:55 AM 發表

好多人鍾意KF94 款, 但唔肯定有無KF94 既保護力.
我是LIKE 韓款型口罩, 佢是舒服D... 帶開佢轉番普通款, 覺得好貼口, 唔舒服, 至於咩LEVEL, 個人咩都當LEVEL 1睇, 除左KN95...

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-3-1 02:07 AM 發表

而家貓超減咗價啦, 40幾蚊有50個
我買果陣貴一倍
貓超買到? 早排 送去集運都唔得...

引用:
原帖由 田園茶水檔 於 2021-3-1 01:58 PM 發表

今次台娃又可能要舉辦全民吃連霧運動啦~ 以連霧入饌,唔知啲菜式可以頂到將多日,呢次真係要自食惡果喇
來豬炒波羅燴連霧汁....  強身健體必需品

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]