• 瀏覽: 1,120,990
  • 回覆: 132
  • 追帖: 213
+891
引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-1-27 10:10 AM 發表

有機會, 都想去搭下  
鍾意搭高鐵多過飛機
鍾意搭高鐵多過飛機x2
搭高鐵舒服好多

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-28 12:19 PM 發表
陳師兄今日講世界疫情,佢好好心機,將各地疫情做左一個比較,睇完比較,我又再配服末日大師 @scottiehong ,佢講港美同軌,結果就發覺亞洲最 PK 的地區就係最親美的。

《按照人口比例計,美國每100萬人口有確診者7.8萬人,以大國而言,是全球最高,超越它的只是小國寡民的捷克和巴爾幹半島的黑山。這證明了特朗普的「美國優先」政策的「大成功」。中 ...
差不多全港霉體洗腦
要完全不被洗腦好難

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-30 08:01 AM 發表
一場好精彩的散戶政變,散戶透過社交媒體組成血肉長城將沽空大行打殘,沽空大行透過投資軟件的設限出術,這叫老美一夜之間由資本主義變成豪強主義,而當中更有耶倫做顧問的大行。這是不是有點像明末的流冦,現代的流冦不用槍和你打,就用你的金融工具,看打下的成績:
12047204 12047205 12047206
呢場戲好睇
散戶大戰對沖基金
搞到要改規矩

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-1-30 11:00 AM 發表

我同意沉大師嘅分析
所謂散戶挾爆大戶表面是否係反影事實呢?
事前個散戶討論平台係咪每個都係真散戶呢? 冇人知!

大規模推郁一隻股票
淨係集合散戶之力就可以?
其實背后更大嘅大鱷可能先係大贏家!

如果散戶只識得挾 但唔識得見好收
最後一樣會變成大鱷點心

所以呢場鬥爭極可能只係背後不同資本在鬥法而已!
點知係咪真係散戶買爆
咪又係資本買
不過同沽空既唔同派囉

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-30 06:14 PM 發表

天南地北,乞暴期間我答應過各師兄姐我會一直維護,這段期間我亦儘量配合鄉土版規。已發生的,由它吧!個人亦將在天南地北儘量配合版規操作,但如版主群有人刻意而為之,我亦無可能任人魚肉,所以,天南地北一天不被封,一天我都會盡力延續,真的又係難蛋挑骨頭,我就真無法了。
感激馬兄🙏🙏🙏

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-1-30 09:15 PM 發表

睇咗馬兄及月亮小姐的一些內容,我用這個小號來一點回應,我相信係呢個情況我應該最深有同感及最有發言權:
1. 搞事嘅人過去現在將來都會有,黑暴開始後更唔會停,在這個世道,留聲係最重要嘅,現實及網上都是一樣。
2. 我以前也有follow及閱讀其他帖子(包括K先生及馬兄),但我這半年就只睇馬兄及自己的樓,時政版其他的樓及帖,都放棄了,因為搞事的人不會停止搞事,其他樓其他帖看了心煩,也沒用處。
3.  ...
支持馬兄
支持大叔

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-30 10:00 PM 發表
歐盟已宣佈疫苗出口受管制,香港的,我唔認為歐盟會俾!
YC又夢碎了

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-1-31 02:27 AM 發表

你可能過份樂觀左, 通常都係更差嘅結果...

不如約定大定係BK重組罷啦!
BK咪又一樣

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2021-1-31 11:22 AM 發表

冇個邊既account😅
只係去過幾次個邊既時政區
睇過留言大部份都係正常人
因為時政區最藍

引用:
原帖由 scottiehong 於 2021-1-31 11:46 AM 發表
GameStop 呢單嘢局中有局,而家全地球都知有過萬億大水塘即將放閘,老散血戰華耳佳金融大鱷個劇本幾啱天真嘅老散睇

今次你地都睇到華耳街班賊佬點樣打劫,形勢不利嘅時候,班賊佬即時改變規則,可賣不可買。保證金倍數增加。所以我一路以來都叫大家買實貨,鎖入保險櫃,呢個係最安全嘅自保方法。

佢老美管治階層而家唯一可做嘅係⋯引啲錢入儲水池。跟住就⋯狼群圍獵。講到呢度,巳經聞到血腥味 ...
班大賊係到明搶

引用:
原帖由 科姐 於 2021-1-31 07:28 PM 發表

咁快,我要電話認證個電話無人聽喎
咁麻煩?
好彩我好耐之前開落個

引用:
原帖由 最怕肥 於 2021-1-31 06:59 PM 發表

Me too
Me3

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2021-2-1 07:33 AM 發表
白銀咩事12052744
所謂散戶要夾白銀淡倉

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-2-1 08:23 AM 發表

如果係電腦網頁,ad-block已經好幫到手,係用手機app先至擋無可擋,唯有改用有防彈出廣告功能嘅瀏覽器
電腦chrome加左ad block搞掂
可惜手機chrome無得加
要轉ad block功能browser先得

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-2-1 10:33 AM 發表
毒果向 BNO 人勵志報導 -

當特首林鄭月娥對國際傳媒說看不到為何有大量港人移民英國的時候,27歲的Jonas去年已「裸辭」放棄本港公營機構鐵飯碗,隻身遠渡英倫展開新生活。預備申請BNO簽證的他,移民路並不順利,甫到埗即遇上疫潮,一年來經歷過失業、轉職、受排擠,更令他心酸的是看到有大量來自香港的高學歷移民應徵廚房助理。

....  作為新餐廳總經理當務之急當然是請人,J ...
出篇咁既文仲去既真係傻仔去到連廚房工都未必搵到

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]