• 瀏覽: 1,090,568
  • 回覆: 7,444
  • 追帖: 250
政府網越嚟越細心!

熱賣及精選
引用:
原帖由 wsp 於 2021-2-3 02:13 PM 發表

唯一一套睇過嘅法國電影
丹尼爾奧圖,艾曼妞琵雅主演嘅"今生情未了"
睇嘅時候好配合我當時嘅心情
暗戀一個女仔唔夠膽開口表白
這個殺手不太冷應該好多人睇過,遠啲嘅有尚保羅貝蒙多系列,再遠啲有杜魯福。

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-2-3 02:49 PM 發表

我睇到仲有傳聞講話bb到10幾歲的帶大量病毒傳染人,而佢地唔會病發甚至冇病徵 ! 之前有個鬼婆講有成千人嗅覺和味覺倒錯 ! 所有食物香味覺得好臭食唔到,而厠所味和屎味覺得好香 ! 唯有選冇咁臭的麵包和芝士食 ! 根本就係整古人的病毒 !
似乎呢種病毒會攻擊某d人嘅神經?

好似有三類人:
1. long haulers - 染過covid又好番,之後又有d長期奇怪癥狀,好似佢地未必仲會傳染其他人
https://www.google.com/amp/s/health.clevelandclinic.org/what-it-means-to-be-a-coronavirus-long-hauler/amp/

2. asymptomatic 毫無症狀但帶菌會傳染人

3. presymtomatic 有少少症狀,會傳染人

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-2-3 03:40 PM 發表

這個殺手不太冷應該好多人睇過,遠啲嘅有尚保羅貝蒙多系列,再遠啲有杜魯福。
係喎
我都睇過"這個殺手不太冷"
仲有"芳芳"

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-2-3 03:27 PM 發表

我上一次參加係福田上車行虎門大橋, 今次如果有得去就幾大都用港珠澳
如果中女再有Package,應該會行橋,因為船班次太少

引用:
原帖由 muihin 於 2021-2-3 03:23 PM 發表

有無機會是...阿爺用XX名義去送出某D名額疫苗/ 在香港臨床測試...林鄭就雙線發展, 等專家的決定, 同時亦都批准有條件的打阿爺送出的疫苗.... 所以想打的就去關口打....
公海有師兄有個好提議,去西九龍站打疫苗。

引用:
原帖由 dustin 於 2021-2-3 09:18 AM 發表

什麼"流動食物車"係咪佢主意?記憶中好似佢搞,不知所謂,唔湯唔水,外國啲可以繁忙時間泊係唔同地點旺區做生意,香港果啲泊定定係度,蝕到死死下。根本未引入已經知死梗,香港環境根本無可能做到。台灣都有類似,但架車係好細架貨van咁size, 只去遊客區賣簡單食品或飲品,唔會咁鬼大架。
太古坊擺兩架
政總樓下擺兩架
戲院里擺兩架
駿業里擺兩架

Lunch放飯海量人流
平時帶飯/個別餐廳食到厭
總會有班人想試下

至於點解要兩架?
消費者心理愛貌似選舉有得揀
日本秋葉原/上野御徒町
一排就幾架, 唔會得一架車咁寡

部份美食車位置仲衰過富豪雪榚車

鬍鬚佬想吹個貼地idea
但又要人為操作偏坦商戶
避開人流旺區
美其名說遊客係目標客
你搞得旺
遊客一樣有腳曉走去買黎食

引用:
原帖由 PaoHow 於 2021-2-3 11:19 AM 發表

港府係弱勢政府,尤其嗰位陳局長在醫護界冇乜地位冇說服力,醫護方面的專業知識及判斷,必然要得到專家支持,搵到班專家肯幫手已是萬幸,背後幫手揀疫苗嘅係一大班專家,希望當中有藍聲。

此時此刻,能夠幫到手嘅,就係民意,民意就要由班建制派議員及KOL帶動,幫助港府推行政務,呢啲才是建制派議員及KOL的作用,如果口講撐中撐港但天天只識得於港府施政中挑骨頭下下針對港府,掛羊頭賣狗肉,同班黃狗有何分別? ...
見到果個文建聯主席就轉台... 睇多一陣怕打爛TV... 差不多次次見到佢時, 只是會話咩都要政府/阿爺資助先得... ED 就是佢地所謂的提議...

~手把秧苗插野田,低頭便見水中天,心態平和方為道,退後原來是向前~
引用:
原帖由 桑下樽前 於 2021-2-3 11:49 AM 發表

殖民時代做人有尊嚴?
咁應該係做緊殖民者嘅鷹犬
不過自以為做緊人
共產黨對殖民主義者是深惡痛絕!  文革期間有首兒歌唱到 殖民主義狗強盜 騎在我們的脖子上  所以香港任何緬懷 讚頌 英國殖民地統治的言詞 應該都令阿爺反感

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-3 11:51 AM 發表

仲要在位時天天比報紙民屎派話廢,但出嚟選特首反中央後比報紙民屎派話係香港良心,真係人唔笑狗都笑
注資強積金
俾人鬧到派6000
每年估錯數
守財奴
離地飲咖啡中產

參選反政府後

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-2-3 04:32 PM 發表

注資強積金
俾人鬧到派6000
每年估錯數
守財奴
離地飲咖啡中產

參選反政府後

12059368 12059369 12059370 12059371 12059372
美食車,蝕到跳樓都吾關佢事,照出糧!

大中華復興!
引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-2-3 02:55 PM 發表

仲有一樣傳聞呢個病毒會影響人類生育 ! 但要証實起碼10年8年後全球都好少人生到仔先會知 ! 如果係人工病毒其中重要目的就係不惜一切要大量減少人口 !
可能想滅種

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-3 09:31 AM 發表

我可以幫幫你,你可以用埋「果少少尾金」,封利事比我,我唔嫌錢小㗎!
要大叔出動, 唔好意思。 哈

引用:
原帖由 gogofit 於 2021-2-3 09:53 AM 發表

入返銀行, 最好揀細bank, 然後等美匯指數升時, 喺ebanking自已換成港幣或人仔最抵.
搵日去銀行搞。 多謝提點

有時拉人點都要入條罪嘅。。🤭

昂山淑姬被控違反出入境法

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0203_00992_001.html

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]