• 瀏覽: 1,120,838
  • 回覆: 318
  • 追帖: 213
+891
引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2021-1-22 05:55 PM 發表

真醒目,比佢坐正 就真係捉蟲蟲入pat pat,
條女禁口臭,成日搞d鑊氣比人,緊係將你轉做合約制啦,你估湊住佢好過癮呀
送佢去巴鐵算啦

引用:
原帖由 kittykatkat 於 2021-1-22 04:05 PM 發表

呢D說話不應該出自一個職業軍人。
米軍的軍紀去左邊?

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-1-22 09:10 PM 發表

假設我65歲,由美孚去油麻地,見到102就上車,我都係比$2,但係......

你懂的。
這就是道德主義者一直迥避的問題

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-1-22 09:14 PM 發表

停車場喎,你以為係度假屋?
咁national guard 的後勤就失職了

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-22 09:40 PM 發表

市民唔會同你慳
仲有一咋扮長者貪小便宜的

或者可以用程式計算分段收費,不過要上車落車拍咭先得。補貼金額可能會準確d(低d)😏
事在人為,不過道德L唔會同你講咁多

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2021-1-22 11:24 AM 發表

要專登設計新label:
腐蝕性corrosive label下面換成人腦
長圖,只須睇highlight 便可

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-1-22 10:14 PM 發表

大叔,依種情況廣州早幾年都有過爭議同討論,都系講老人家免費搭車嘅問題,后來廣州新聞台日日報導,老人家呢邊嘅諗法,普通市民嘅諗法,然后傳媒不斷導向,上落班高峰期老人家避讓要翻工嘅,老人家儘量閒時出行,所以呢一兩年基本唔見有類似的新聞出了
可是愚港人民智未開,例如讓座,受惠者比香港的禮貌得多

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-22 10:25 PM 發表
復仇⋯⋯😱

「伊朗最高領袖哈梅內伊發了個推,寫道:“誓言要為伊朗高級將領蘇萊曼尼復仇”,配圖是從高空看到一金毛在打高爾夫球,草坪上被投下無人機的陰影 ​​​」
https://m.weibo.cn/status/4596291005069074
伊朗人,報仇!

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-1-22 10:26 PM 發表

只是對自己管理不善,與人無由。
130蚊一日零用,都不錯。
點解要養貓,啲人真係吖....
我一日都未必用到100蚊

上次講過11K綜援曱甴三母子有三隻貓
仲有長毛那些偽托派識霸間公屆做幾屆議員中飽私__

引用:
原帖由 jone_kuok 於 2021-1-22 03:50 PM 發表

我去天竺,有好多人行李箱全是水,絕不飲一啖當地水。
但晚晚已是住和食國際五星酒店
茶會時已經有人提出,我帶了三支跟當地水混著喝,最後都是飲本地瓶裝水

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-1-22 10:43 PM 發表
(宜家)可能出咗事!?

https://www.hk01.com/18區新聞/577390/ikea宜家家居疑系統故障-實體店網購均暫時停用
到今日仍未搞掂?

引用:
原帖由 科姐 於 2021-1-22 04:24 PM 發表

我記得係酒店食既自助餐都係咖哩
正確來說是Masala

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-1-22 07:01 PM 發表

同團有後生仔,食到八日都冇得開大
但茶會說masala有助上廁所,不過天竺廁所衛生就

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-1-22 11:41 PM 發表

其實$2 任坐係好on9,半價或者一個月津貼$300,或者特定金額,會公平好多。
又假設我公司返閹,66都可以返工,咁即係變相政府貼錢,我係私人公司打工。
癈官真係戇鳩無藥醫。
正苦話,要鼓勵耆英出街,以減少醫療支出,搞左十年可以慳多少真係鬼知道

反而內地仲可以討論如何優化,香港完全是「禁忌」

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2021-1-22 06:53 PM 發表

真人真事,我當年跟旅行團去印度,只係食酒店餐,玩到最尾係去參觀泰姬陵,
參觀完之後,大家就坐飛機返香港,飛咗大約兩,三個鐘之後。同團有位女士,
大概30歳左右,開始又屙又嘔,好彩機上搵到醫護人員照顧,飛機到達香港之後,
第一時間落機直送馬列醫院,住左幾日,後來話係腸胃炎,懷疑飲咗泰姬陵入場前買嘅水。
泰姬陵,國民票價RS100,而外國人為RS800,但包一支水,街外小販的唔好買。

當年我調轉由機場去泰姬陵,行所謂的Yamuna Expressway質量真是仲衰過我國的國道,行過movement joint 成個人從座位中彈起

不過由德里回港,是入境署「迎接」我地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]