• 瀏覽: 1,120,893
  • 回覆: 44
  • 追帖: 213
+891
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-2-18 12:15 PM 發表

內地有好多營銷號
可否再解釋多點? 不太明甚麼是營銷號? 又如何影響佢地反中?

引用:
原帖由 dustin 於 2021-2-20 10:54 PM 發表

呢幾代人其中一樣最可悲嘅係"不知後果", 未必係"不顧", 而係"不知", 因為學校唔敢教,家長唔識教,加埋呢啲害人不淺嘅"違法達義"論。

佢可能好天真咁以為知道最多炒魷,炒完仲可以係fb認屎認屁,唔知其實犯咗法,分分鐘搞到有案底。
係"不怕" 後果, 因有9官開後門, 如下:

引用:
原帖由 dorachicken 於 2021-2-21 06:58 PM 發表

啱啱有frd send俾我
吉巴氏症不是科興疫苗副作用, 是避免注射的病症喎

引用:
原帖由 happyfatcats 於 2021-2-21 10:07 PM 發表
睇到我熱血沸騰🔥

大快人心!中國外交部史上最強反擊!記者會上華春瑩當場反問美加澳三國政客:「說到種族滅絕,你們不應該先關心一下印第安人和原住民嗎?」五眼聯盟徹底懵了!中國這次為什麼如此強硬!

https://m.youtube.com/watch?v=i5Hjqw8mTFA&feature=share&fbclid=IwAR1Hx0emmAj6JN1oEPGyak-FmekFB54XZ4Oow8glVy9shIjLzKXXWSnT7f4
點解唔影下發問記者個樣? 應該好瘀

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-2-21 10:24 PM 發表

因為香港太輕易得來中國的疫苗了, 你睇香港啲專家態度,直頭以為係科興攞住的疫苗跪喺你面前求你要咁款。其他國家根本是一針難求,所以真係送到先至會咁隆重咁去迎接。
朋友在中資銀行工作(不是boc) 說公司可安排免費打復星, 好奇怪.

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-2-23 12:39 PM 發表

就算打咗疫苗
不是即時生效
要打兩次
今年年尾才有機會
仲要睇下疫苗LAST到幾耐

呢個官員戴住51 口罩?????

引用:
原帖由 ho618 於 2021-2-24 04:56 PM 發表

SAVEWO果個根本唔係51= =
我都有3盒

師兄, 你睇下圈住果個手勢, 係51,
佢個logo 令人以為係"S I" 標誌, 其實係51.  我有藍fd 初時唔知都買左, 後來經班黃人講先知, 佢掉鬼晒 .

引用:
原帖由 billy24 於 2021-2-25 07:59 AM 發表

好似澳門咁,另外出一張感應卡來做消費卷最好
親戚在港, 有澳門身份證, 去年過唔到澳門, 搵人代領卡, 再買物資寄來香港, 奶到盡.  希望香港政府要杜絕呢點.

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-2-26 12:13 PM 發表

就算唔係黃色牌子我都唔會買,169蚊 30片,錢多都唔係咁揈啦,依家藥房有番理的賣 -舊年疫情嚴重期間佢哋只供應畀政府,依家賣 80蚊 30片,疫症前賣 36蚊。前兩年消委會對各種牌子口罩做過測試,理的過濾病毒 99%,依家隻十九黃牌子有咩嘢權威機構測試過?
好多人鍾意KF94 款, 但唔肯定有無KF94 既保護力.

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-2-26 01:16 PM 發表

BYD係好嘢嚟, 之前係貓超淘咗盒, RMB99有50個
士多仲平, $95/50個

引用:
原帖由 2015627 於 2021-2-27 03:40 PM 發表

新加果3間兩樣疫苗都有接種
不會吧, 今早預約林士德時(新加) 只得科興, 沒有二選一.

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-2-27 08:46 PM 發表

入體育館果陣要掃安心出行或者填紙仔
門口D工作人員會對預約成功果張紙或者SMS, 見到個時間啱先放行
入到去有counter會對身份證no.同預約記錄個no., 對完就會派本小冊子同意書, 唔洗再填任何嘢
請問是否要先安裝"智安心" ? 會有電子記錄?

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2021-2-27 10:45 PM 發表
法狗功為何仍可仍日日公然非法佔用官地擺檔,

截圖取自是日大公報⋯⋯

http://paper.takungpao.com/resfile/PDF/20210227/PDF/a1_screen.pdf

葉劉仲開口幫佢兩公婆, 話劉利群被網上欺凌

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-2-28 10:32 AM 發表

每日注射6000人
2日12000人
只有一位伯伯心悸.
副作用唔算高.

老人家心陽不足.
昨日天氣又陰涼.
冰涼的液體注入身體
是會有些反應.

至於輝瑞要. -70度運送.
雖然已解凍.
但冰寒的本質未變.
副作用一定比科興更強.