• 瀏覽: 1,120,856
  • 回覆: 7,444
  • 追帖: 213
+891
引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-1-22 03:29 PM 發表

醫護入面都有部份是三觀正常的中國人
未必, 但自己條命就放棄立場, 知道邊款才是真正有效而少副作用....

不嬲攬炒都只係攬炒人地.

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-1-23 10:00 PM 發表

關於今日封小區檢測,我有少少意見:

1. 今日行動,雖說是基於前幾日嘅佐敦區大廈強檢,但事前全無太多徵兆就封小區,打一場48小時嘅封區強檢戰,其中的轉折,有點突如其來,即係有人在後面做了決定,當然這個人不是所謂磚家及陳笑恥,當然更不可能是「死剩把口」嘅光頭宗!

2. 綜合第二個新聞,今朝陳笑恥連埋其他兩名局長出現,這個場面比召開政府記招還齊人。另外,就係陳笑恥出現係現場,連pass都唔記得帶 ...
班漏夜撤走的南亞如果在別區爆疫相信人人喊打,有的圍村已經嚴格不準外人進入。

引用:
原帖由 ho618 於 2021-1-23 12:16 PM 發表
做得yc 既人有個共通既心態,就係所有既問題都瀨晒去人地度自己冇責任,買唔到樓係社會問題,輸股票係市場問題隻股票唔升係冇天理,溝唔到女係條女收兵賤格,自己好好
佢地唔諗下好多人冇樓但亦都好多人買到,輸股票既人好多但跑贏大市既老散都唔少
大把人結婚生仔點解佢地冇份
不停搵藉口去逃避現實唔想努力
個人觀察,好多時候,呢一部份人會覺得社會好不公平,因為佢地會去比較,為甚麼別人有我無。所以佢地會口邊掛住,世界是應該公平的,最後你會見到yc 們追求的其實是"共產".
佢地唔明白,其實世界一直都是不公平的。最直觀的是,為甚麼有些人天生有缺憾,有些又無。當他們不能接受以自己有限的條件,去追求可達的東西時,剩下就只有空想並歸於社會不公。

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-1-23 01:37 PM 發表

應該都預左啲人喺封之前走,以前有啲大廈有人中左都會有人閃左去啦…
係要爆到7彩,香港人先會肯定配合下,咁政府可能咪俾個機會早啲引爆個疫情囉,早死早超生...
這件最可怕係無人無傳媒指出這些逃避的人是可恥的。
那些yc 還覺得是理所當然。人性如斯啊

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-1-24 09:23 PM 發表

不如每日三包野戰口糧耀算了,反正是自熱的

佛蘭西的Ration de Combat Individuelle Rechauffable” ,淘寶差不多要1000大元
https://img.eservice-hk.net/upload/2018/07/11/170327_288efa98a3a114e135b6b32e7b74c1a1.png
其實求其有兩餐,就已經叫有交代,而家係救緊你,仲咁撚多野講。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-1-24 02:19 PM 發表

藍色衫那個女記者,跟犯人談話,在現在起了穩定情緒和分散注意力的作用👍👍👍

如果境景換了在愚港,記者換成那位~利XX,只會火上加油。
香港,無論死傷的是犯人或學生,黑妓都要警察背黑鍋的。
喺尾國,個學生人質同劫持者一齊被警察亂槍打死,好似上次個 UPS 司機咁,喺臭港,依家可能仲跟警察僵持談判中。

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-24 03:06 PM 發表
又看看伊拉克人怎樣看伊朗和沙地!為取麽阿爺小心奕奕地處理中東關係,其實真的不簡單!

Omar 1/24
我發現很多中國網友朋友們以為伊拉克人親沙特,以為伊拉克人愛死沙特中國網友太天真了,哈哈哈哈。第一沙特是美國的盟友,是阿拉伯地區最壞的國家之一,第二沙特一直給伊拉克輸入顏色革命,讓伊拉克親伊朗和親沙特的無腦派系打架互相屠殺,當然伊朗也有參與這個極度失德的顏色革命,沙特操作右邊 ...
伊朗係什葉派國家,伊拉克人口以什葉派佔多數,選出的執政黨當然係什葉派,自然親近伊朗,以前薩達姆係遜尼派以少數人統治多數什葉派,薩達姆當然跟伊朗唔啱嘴形。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-1-24 02:05 PM 發表

原來日日飛去呆灣除了嚇下佢地,還有令佢地飛機損耗的好處。
唔聽大橋兄講真係唔知。
C9又學到野了😁
飛機引擎保養好貴,好難搞,特別戰機,爬升比民航機大,一個飛機引擎系有固定飛行時長,超了一般要報廢,所以有counter的,大陸自己生產飛機和引擎,台灣就靠進口老爺機,你會逼你一起飛,到最后會出現咩后果??

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-1-24 08:17 PM 發表

愚港班傻西磚家及庸官,仲話計劃購入阿斯利康嘅疫苗.........
可能全部疫苗無貨來港
但班專家話科興唔交報告唔批
咁即係無疫苗啦

引用:
原帖由 celiacty 於 2021-1-24 11:10 PM 發表

可能全部疫苗無貨來港
但班專家話科興唔交報告唔批
咁即係無疫苗啦
我地唔會明
陳局長個腦諗乜......

【#何君堯大讚國產疫苗並喊話別有用心之人#:它非常可靠 是你思維不行】1月21日,香港立法會會議上,何君堯談到國家安全時力挺國產疫苗。他表示,自己會接種國產疫苗,祖國用的是什么疫苗,就用什么疫苗。他還喊話那些“別有用心”之人“如果今天還在批評祖國的東西不行,這種思維是你不行,不是祖國不行。

https://m.weibo.cn/status/4596989935485921

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-24 03:13 PM 發表
放我們的孟小姐吧!白皮赤裸裸地標心呢!至於甚麽張展,不就是一個賺白皮錢的賣國公知吧,我地點處理,就是內政,關你屁事!

上帝之鷹 1/24
美國、英國、德國、加拿大、丹麥、瑞士、斯洛伐克、捷克、愛沙尼亞、立陶宛等14個國家發表聯合聲明,要求中國立刻釋放張展 ​​​。
很欣慰,看看那十四國,除了德國我有些納悶外,其他不計美英,哈哈笑就成(丁屎大的小國)。美國再如何振臂高呼,以往的爪牙已散得77八八了!

宜家香港d新聞媒體.....仲有可以更差的嗎?😒
除了作新聞、fake news、植入自製內容、搵定幾個戲子演員做幾塲戲.....仲有乜未玩過

https://m.weibo.cn/status/4597030926166072

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-1-24 10:47 PM 發表

味道同宵夜炒飯差唔多,油稍多
下次淘開野順手試下先

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-1-24 11:38 PM 發表
宜家香港d新聞媒體.....仲有可以更差的嗎?😒
除了作新聞、fake news、植入自製內容、搵定幾個戲子演員做幾塲戲.....仲有乜未玩過

https://m.weibo.cn/status/4597030926166072

呢次封一個小區,各個傳霉合力製造假新聞,但唔見政府有強力反擊,啲誤導訊息已廣泛傳播,十分恐怖,可以想像若果全面封城,肯定作得更大,傳霉若不整頓,政府就示人以弱,以後黑媒更會變本加厲,此後政令不行就唔怪得人嘞!

(相關圖片仍在香港賤台網站,仍然保留⎾未有罐頭刀提供⏌呢句,刻意誤導至為明顯)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]