• 瀏覽: 1,120,897
  • 回覆: 7,444
  • 追帖: 213
+891
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-21 20:29 發表
“起初,神創造天地。
地 是 空 虛 混 沌 . 淵 面 黑 暗 。”
聖經· 創世紀·第一章第一、二節

聖經就是這樣開始了,現今世界也是這樣開始了,但因為這樣的描述,基督教圈子就引起一個千年爭議 - 再造論。所謂 “再造論” 就是說基督教的神係地球上曾經創造多過一個世界,因為失敗或其它原因,神就把過去式推倒從來,所以今天的世界是重新再造。為甚麽是爭議,因為基督教的神 “耶和華” 是真理之源,是 ...
支持馬兄!
言下之意,即係中國喺未來要擋住70-35-14=21億來自全世界嘅難民!😱

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-1-21 10:55 PM 發表

我都係只揀國產滅活疫苗。

所以可以預見,未來半年都唔會有太多愚港人接種疫苗,我估計半年內接種人數隨時得幾十萬,10%嘅人口都未必有!而如果呢兩隻鬼佬疫苗有大嘅副作用,接種率就更低!

最後就係第五六七波疫情,繼續無限輪迴!
如果老人中心長者係先打嘅話
唯有祝福啲老人家卯樹啦

https://xhnewsapi.xinhuaxmt.com/ ... clientMarket=huawei

輪到烏克蘭,大火死咗15個

必到,支持!

有條件回大陸避災的,快點走吧!個人相信門越關越緊了!

上帝之鷹 1/20
每日入境深圳灣的港人名額被限制在2000個,部分人群入境后可能被分流至東莞、惠州、汕尾或中山集中隔離。 ​​​

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-1-21 11:04 PM 發表

如果老人中心長者係先打嘅話
唯有祝福啲老人家卯樹啦
所以我講:
自求多福,係指班老人家。
慎防炒車,係指班磚家!

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-21 11:10 PM 發表
有條件回大陸避災的,快點走吧!個人相信門越關越緊了!

上帝之鷹 1/20
每日入境深圳灣的港人名額被限制在2000個,部分人群入境后可能被分流至東莞、惠州、汕尾或中山集中隔離。 ​​​
如果不是在港仍有兩老(走不了),我去年十月辭職就回國內了!

引用:
原帖由 horse2014 於 2021-1-21 10:20 PM 發表
美國,最重要是無人願意再被騙!

上帝之鷹 1/21
波特蘭,安提法義士們打出了新的口號:“我們要的不是拜登,而是復仇!”,“新世界將從灰燼中崛起!”,“沒人能統治我們!” ​​​

老美的戲碼,還未完。。。
因資本仍未低頭。。。

報到!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-1-21 11:10 PM 發表

所以我講:
自求多福,係指班老人家。
慎防炒車,係指班磚家!
如果有事嘅話
班磚家一係閃埋唔見咗影
一係講啲原因唔關佢哋事

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-1-21 11:12 PM 發表

如果不是在港仍有兩老(走不了),我去年十月辭職就回國內了!
大叔唔緊要,往往計畫趕不上變化,在下都一樣本應早巳離開,但天意要留就留吧!
當係見證歷史。。。

支持馬兄新帖

打卡,支持馬兄!但有D吾明,阿爺應該放國民出外耕田,因為出面D人死得八八九九了,亦無入侵能力,中華民族開支散葉,而不是鎖國。💪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]