• 瀏覽: 1,058,908
  • 回覆: 7,443
  • 追帖: 270
在面書見到的, 佢所講 脾突敝的運作真是可以成功?   可以救到尾完....??

比特幣的背後是美元,比特幣的作用就是回收超發的美元,當大家都把美元兌換成虛擬貨幣的時候,美國就完成了一次美元的回收,就等於美國用虛擬貨幣購買了全球的商品。而當美國回收了足夠的美元,再促使虛擬貨幣貶值,超發的美元就蒸發掉了,美國就成功收取了一輪鑄幣稅。如果美國再在此期間進行做空,就不但可以收取鑄幣稅,還可以將多頭劫奪一空,甚至倒欠美國的債務。普通人進去就是被割韭菜,炒房子還能剩個房子,炒幣最後就剩一串代碼!無數人一輩子積蓄一夜歸零。

~手把秧苗插野田,低頭便見水中天,心態平和方為道,退後原來是向前~
引用:
原帖由 Sin+Cos 於 2021-2-24 12:16 AM 發表

華景山莊的百分百好味過東亞花園地下果間百分百!早餐塊豬扒刀大件啲,外面停車場又有免一小時收費,去開荔枝嶺路老人院探阿爺(這一年來只有放底阿爺喜歡的點心及食物俾工作人員送給他吃,無得親自見面)順手上去食早餐!
百份百啲早餐細到離哂譜!塊麵包係正常方包嘅一半,杯茶已經細重要好多時唔滿,又唔係平過人,我咁細食都可以男人真係可以食兩份,我冇幫趁好耐,食水太深!

引用:
原帖由 muihin 於 2021-2-24 12:31 AM 發表

在面書見到的, 佢所講 脾突敝的運作真是可以成功?   可以救到尾完....??

比特幣的背後是美元,比特幣的作用就是回收超發的美元,當大家都把美元兌換成虛擬貨幣的時候,美國就完成了一次美元的回收,就等於美國用虛擬貨幣購買了全球的商品。而當美國回收了足夠的美元,再促使虛擬貨幣貶值,超發的美元就蒸發掉了,美國就成功收取了一輪鑄幣稅。如果美國再在此期間進行做空,就不但可以收取 ...
計下數:

脾突敝總數大約1800萬個, 每個最高值$57000, 即係總數係1.026萬億。

登登上台派一次糖已經1.9萬億

附件

QQ截图20210224004552.png(128.83 KB)

2021-2-24 12:47 AM

引用:
原帖由 muihin 於 2021-2-24 12:31 AM 發表

比特幣的背後是美元,比特幣的作用就是回收超發的美元,當大家都把美元兌換成虛擬貨幣的時候,美國就完成了一次美元的回收,就等於美國用虛擬貨幣購買了全球的商品。而當美國回收了足夠的美元,再促使虛擬貨幣貶值,超發的美元就蒸發掉了,美國就成功收取了一輪鑄幣稅。如果美國再在此期間進行做空,就不但可以收取 ...
有啲人就算知畀凸斃係騙局或信唔過
但因貪婪同覺得自己夠醒都差隻腳落去

不過講到用畀凸斃嚟收割尾完負債就太誇張喎
用現時畀凸斃總市值9千億(算佢1萬億好計啲)
老尾總負債係超過27萬億
就算如果想冚一半都要~14萬億
咁即係畀凸斃現價需要升14倍 =去到超過 650,000

如果無國家級嘅基金加埋央行
世上邊有人有咁多錢揼落去呀

Hi, I'm "小市民" but you can call me "Loco_Boy" or "火車仔" 都可以架 !
引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-2-24 12:47 AM 發表

計下數:

脾突敝總數大約1800萬個, 每個最高值$57000, 即係總數係1.026萬億。

登登上台派一次糖已經1.9萬億
所以點樣升都好
條數無乜機會可以冚到尾債。

Hi, I'm "小市民" but you can call me "Loco_Boy" or "火車仔" 都可以架 !
引用:
原帖由 神..六 於 2021-2-23 10:51 PM 發表

其實佢地好好生意,出品好過老派茶餐廳,收費又平過意日韓越專店,所以我好中意幫趁,聽日去食呢個.....

咦!唔係....
聽日有馬跑,要轉19蚊下午茶.....
邊位網友住將軍澳附近,可以PM小生3~4點一齊TEA TIME吹水,我請

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smky 於 2021-2-23 11:53 PM 發表

同意,家居電力同冷/暖氣裝置應該未來20年都唔會取代到,因這些裝置多年來都無科技突破,啲技術都繼續適用
做維修必先要有扎實工程經驗,做得十靈廿年可以轉型開間舖仔賣下野兼專科維修,工作輕鯨得黎相對又好價......

引用:
原帖由 Sin+Cos 於 2021-2-24 12:16 AM 發表

華景山莊的百分百好味過東亞花園地下果間百分百!早餐塊豬扒刀大件啲,外面停車場又有免一小時收費,去開荔枝嶺路老人院探阿爺(這一年來只有放底阿爺喜歡的點心及食物俾工作人員送給他吃,無得親自見面)順手上去食早餐!
住華景好鬼食風喎....
開晒窗可以將報紙由廳吹起捲入尾房個窗度出.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hanE 於 2021-2-24 12:41 AM 發表

百份百啲早餐細到離哂譜!塊麵包係正常方包嘅一半,杯茶已經細重要好多時唔滿,又唔係平過人,我咁細食都可以男人真係可以食兩份,我冇幫趁好耐,食水太深!
你住邊呀,我坑口附近間間都好抵食,冇乜縮水現象,可能你住財伐商場樓上,租太貴所以將貨就價掛....

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-2-24 01:07 AM 發表

所以點樣升都好
條數無乜機會可以冚到尾債。
但係用黎壓下金銀價就得囉,抽左D資過去嘛.....

回覆 引用 TOP

廿蚊睇醫生,嚇死乞衣戶.....

https://www.youtube.com/watch?v=_UZcxywwig4

鮑威爾話同麻省理工合作研究開發數字美元
買多幾個KEYBOARD加多幾個零咪數字美元囉洗咩研究

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-2-23 08:15 PM 發表

畀凸斃 尋日創過 58,335之後
今日最低插到 45,093
資本已經割咗唔少韭菜
好易買,好易中,好易贏餐餸。你唔信佢又升下,升完又再升,最初唔信的人睇住人哋執豆咁執,終於忍唔住飛身撲入去,贏咗少少後信心大增,於是全副身家瞓身落去,當人人都話要買畀凸斃的時候,就係屍橫遍野的先兆,從來乜嘢泡沫的過程都係咁樣 -荷蘭鬱金香丶香港天線等。

引用:
原帖由 frmrom 於 2021-2-23 10:40 PM 發表

致敬烈士!

https://www.bilibili.com/video/BV1Yi4y1T7ic/
清澈的愛,只為中國 !

回覆 引用 TOP

各位一齊睇下腥港黃色刁民去英國出醜真實故事, 唔使5分鐘, 既攪笑又抵死.......

https://www.youtube.com/watch?v=nDcdxM8ztLQ

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]